Δροσερό Λεμονογιαουρτογλυκό!

Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει (Ναι…! Το καλοκαίρι πλησιάζει!) μπορείς να ικανοποιήσεις τόσο την ανάγκη σου για δημιουργία μα όσο κυρίως την ανάγκη σου για ελαφρύ, πανεύκολο γλυκό, με λίγα υλικά. Φυσικά θα το μοιραστείς με την παρέα σου… Το περίφημο λεμονογιαουρτογλυκό μου!

Να τι θα χρειαστείς:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (παίρνω με χαμηλά λιπαρά, μα διάλεξε όποιο προτιμάς!)
1/2 γάλα συμπυκνωμένο ζαχαρούχο (αν θες βάλε και περισσότερο, όσο σ’ αρέσει)
χυμό από ένα λεμόνι
ξύσμα λεμονιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια

Ανακάτεψε, άφησέ το στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα το λιγότερο και ετοίμασε κουταλάκια!
Την πρώτη φορά που το δοκίμασα, μετά ακολούθησαν πολλοί πειραματισμοί και παραλλαγές από μέρος μου για να βγει η συνταγή που σου έδωσα, ήταν σκέτο το γλυκό. Όμως, αν είσαι και εσύ φύση περιπετειώδης, για να κάνεις το γλυκό σου πιο παιχνιδιάρικο, πάρε ό,τι σου ταιριάζει για να το συνοδεύσεις, μπισκότα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και άσε τη μαγειρική σου φαντασία να καλπάσει… Αυτή τη φορά, έβαλα για βάση τριμμένα φουντούκια και μπισκότα βουτύρου, με μια σταγόνα χυμό λεμόνι, και όπως θα δεις στόλιστα με τριμμένη σοκολάτα, μπισκότα και πουράκια! Είναι το ιδανικό γλυκό για πάρτυ, σε αυτή τη μορφή, αν θες να το σερβίρεις σε σφηνάκια δροσερής απόλαυσης! Πέρνα το ποντίκι από κάθε εικόνα για να διαβάζεις τι και πώς!

Δες τις φωτογραφίες και εμπνεύσου! Πάντα πρέπει να παίζουμε στην κουζίνα!
Σε πληροφορώ ότι οι φίλοι μου το λατρεύουν!!

Advertisements

2 thoughts on “Δροσερό Λεμονογιαουρτογλυκό!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s