Η Γυναίκα με τα Μαύρα στη Σύγχρονη Αθήνα.

«Άφησέ με ν ‘ρθω μαζί σου..
Η Γυναίκα με τα Μαύρα. Και ο νέος. Τώρα. Και φυσικά, το Φεγγάρι.
Εδώ δεν έχουμε ένα μεγάλο σπίτι να την πνίγει, ούτε έπιπλα σκονισμένα για να γράψει με το δάχτυλο ξεχασμένα λόγια. Ούτε μαύρα φοράει, σε πληροφορώ. Είναι μοντέρνα. Στη σύγχρονη Αθήνα, σε μια ήσυχη γειτονιά εκτυλίσσεται η δική μας Σονάτα του Σεληνόφωτος. Η «Γυναίκα με τα Μαύρα» όμορφη με πλούσια λευκά περιποιημένα μαλλιά, στητό κορμί, ακόμη ευλίγυστο, γυμνάζεται, ξέρεις, και τρέφεται σωστά, γεμάτη ενέργεια. Η σημερινή «Γυναίκα με τα Μαύρα» προσέχει τον εαυτό της, την ομορφιά της, το σπίτι, τους αγαπημένους της. Φροντίζει για όλα και για όλους. Δυναμική. Ίσως κάνει και φιλανθρωπίες, ναι σίγουρα, βρίσκεται κοντά σε παιδιά που μεγαλώνουν μόνα τους, πηγαίνει τρεις φορές την εβδομάδα και εκτός από οικονομική στήριξη τους χαρίζει άπλετα αγάπη, χρόνο και πολλά χαμόγελα. Εξοπλισμένη με όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα, το i cloud την ακολουθεί παντού, έχει κατακτήσει πολλές κορυφές στη ζωή της, ο Νέος άραγε θα είναι άλλη μία;
Ενημερώνεται για τη μουσική, πάει σε συναυλίες, χορεύει, διασκεδάζει. Δε μαγειρεύει όπως η μητέρα του, αλλά εκσυγχρονίζει την παραδοσιακή κουζίνα, ούτε θα τον κυνηγάει να φορέσει ζακέτα. Ταξιδεύει πολύ και έχει ταξιδέψει ακόμη περισσότερο τα περασμένα χρόνια. Με αμέτρητα ενδιαφέροντα αλλά και με χρόνο να τα απολαύσει. Πηγαίνει σε μουσεία, εκθέσεις, ζωγραφίζει πού και πού, είναι δραστήρια και, παράλληλα, προσιτή. Ξέρει να προσφέρει και να δέχεται, να συγχωρεί και -όταν φταίει- να ζητάει συγχώρεση. Είναι, βλέπεις, συνειδητοποιημένη, ώριμη. Ωστόσο τη διαπνέει κάτι το εξαιρετικά νεανικό. Να είναι τα χρόνια που πέρασε πέρα από τον Ατλαντικό; Οι δροσερές παρέες της; Ο τρόπος ζωής της; Η αγάπη της για την ίδια τη ζωή , θα έλεγα!
Τώρα, αυτόν τον Νέο, τον ερωτεύτηκε. Ξέρει πότε της συμβαίνει. Έχει μάθει να αναγνωρίζει και να ονοματίζει α συναισθήματά της χωρίς να φοβάται, δίχως να κρύβεται. Καταλαβαίνει ότι Αυτός δε μπορεί να της δώσει όλα αυτά που εκείνη θέλει. Μα κοντά της μπορεί να γνωρίσει έναν ολότελα καινούριο, μαγευτικό κόσμο.
Δε θα τον παρακαλέσει ώρες για να μην πάει τελικά μαζί του, όπως θα την ήθελε ο Ρίτσος. Αν θέλει να πάει και έχει »ψυχρούλα» θα του ζητήσει να την ζεστάνει. Θα τον διεκδικήσει τρυφερά όπως την έμαθε η γενιά της, αποφασιστικά όπως την έμαθε το σήμερα, η δική του γενιά. Της έρχεται στο νου ότι «Ούτως ή άλλως τα pin up κορίτσια είναι στη μόδα..» και γελάει, «Πάντα θα είναι» συμπληρώνεις εσύ, και γελάς με τη σειρά σου.
«Άφησέ με να ‘ρθω μαζί σου«. Σκέφτεται. Θα το πει; Θα το κάνει; Δεν ξέρω…
Πάντως κάπου από το βάθος ηχεί αχνά η αχνή ηχώ της Σονάτας του Σεληνόφωτος…
tifeggariapopse.jpg

Advertisements

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s