Ατενίζοντας… το αύριο μετά τις Πανελλαδικές

Περίδος εξετάσεων.
Πώς πήγαν η Έκθεση, η Ιστορία, τα Μαθηματικά, η Βιολογία, η Φυσική, η Χημεία, τα Αρχαία, τα Λατινικά…
Νιώθεις ότι εκεί αρχίζει και τελειώνει η ζωή. Δεν είναι έτσι!
Μια δοκιμασία είναι.
Το αύριο θα έρθει. Και πρέπει να είσαι εκεί να το αντιμετωπίσεις!
Σε περιμένουν τόσα πολλά, εμπειρίες, ταξίδια, φιλίες, έρωτες, επιτυχίες ακόμα και αποτυχίες που πρέπει να διαχειριστείς με ωριμότητα, ενθουσιασμό και κέφι. Έτσι θα γίνεις ενήλικας, έτσι θα »μεγαλώσεις» μέσα από τις χαρές και τον προβληματισμό, αναλογιζόμενος τις πράξεις σου και αναζητώντας λύση. Μην βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ΤΟ πρόβλημα πριν αυτό εμφανιστεί. Οι σπουδές είναι μια διαδικασία εκμάθησης, που θα σε εμπλουτίσει, θα σε κάνει επιστήμονα, θα σου παράσχει δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσεις για να πετύχεις το σκοπό σου. Τους σκοπούς σου, ή τον έναν, τον Μεγάλο Σκοπό, που έλεγε και μια φίλη μου στο Λύκειο…
Αυτές οι μέρες θα περάσουν. Πολλοί φίλοι ξαναέδωσαν. Ακόμη περισσότεροι έφυγαν για το εξωτερικό. Άλλοι πέρασαν στις Σχολές που είχαν επιλέξει, άλλοι όχι. Όλοι, όμως, βρίσκονται στην αφετηρία ψάχνοντας για δουλειά. Και με προσπάθεια και αγώνα βρίσκουν. Όλοι παλεύουν με τις επιλογές τους. Και έρχονται αντιμέτωποι με τους φόβους τους. Όλοι θέλουν ένα καλύτερο σήμερα και αγωνιούν για το καλύτερο αύριο. Ξέρουν. Ξέρουν, όμως, ότι είναι στο χέρι τους. Να ψάξουν, να μάθουν, να διασκεδάσουν αυτήν τη διαδικασία. Όπως θα καταλάβεις και εσύ.
Μην χάνεις τις στιγμές, μην τις αφήνεις να κυλούν ανεκμετάλλευτες! Να χαρείς. Τη μελέτη, την επιτυχία, την χαρά των αγαπημένων σου! Δε θα πιθανολογήσουμε τώρα.
Όπως ο Ουράνης λέει για την Αγάπη, «Αν είναι να ‘ρθει θε να ρθει, αλλιώς ας προσπεράσει»!
Ατένισε, και εσύ το μέλλον σου με αισιοδοξία. Ας είσαι συνεπής, προσπάθησε όσο μπορείς και έτσι θα νιώθεις καλά αυξάνοντας τις πιθανότητες να φτάσεις εκεί που θες, συν Αθηνά και χείρα κίνει!
Έχε πίστη!
Οι καλύτεροι καθηγητές μου, με δίδαξαν να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να αξιολογώ τις δυνάμεις μου, να δουλεύω τις αδυναμίες και να είμαι αισιόδοξη! Σ’ αυτές τις συμβουλές βασίζονται τα συστατικά της επιτυχίας και του χαμόγελου!
Χαμογέλα, λοιπόν και ατένισε το μέλλον σου, μη παραμελώντας το παρόν!

Advertisements

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s