GloVo, Ι need a Hero!


Ένας διαγωνισμός, μια παρέα, πολλή δουλειά, περισσότερο κέφι, αμέτρητη αγάπη προσφοράς και να πώς προέκυψε η GloVo!

Tους γνώρισα στις Ψηφιακές Γειτονιές και μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.
Όμως, ας αφήσουμε τα παιδιά που την απαρτίζουν να μιλήσουν γι’ αυτό!


S. Πώς ξεκίνησε σαν ιδέα? Kαι πώς αρχίσατε να την υλοποιείτε?

G. Όλα ξεκίνησαν όταν ξεχωριστά ο καθένας  από την ομάδα της GloVo πηρέ μέρος στο Athens Startup Weekend τον Σεπτέμβριο του 2012. Πού να φανταστούμε ότι αυτός ο διαγωνισμός θα μας χάριζε την δεύτερη θέση με τη ιδέα της GloVo καθώς και μια έπειτα μοναδική ομαδική εμπειρία.
Η αρχική ιδέα ανήκε στον Κωσταπάνο Μηλιαρέση, ο οποίος  είχε δουλέψει στο παρελθόν με πολλούς εθελοντές σε ΜΚΟ, όπως η AIESEC, στους προσκόπους αλλά και είχε συμμετάσχει ως εθελοντής στη διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων, μέχρι που σε μια εκδήλωση, έπρεπε να τους οργανώσει κιόλας. Αυτό κάνουμε, συντονίζουμε την οργάνωση εκδηλώσεων με παιδιά σαν εμάς, εθελοντές, με ζωντάνια και ενθουσιασμό! Tο παρεακι κατόπιν δομήθηκε από τους Άρη Κωνσταντινίδη, Χάρη Νινιού, Χρήστου Παναγιώτου, Γιάννη Τσιμαλή και Αργυρώ Τζιτζή.
Η ιδέα γεννήθηκε όταν αναλογιστήκαμε το πρόβλημα  που αντιμετώπιζαν μέχρι τώρα οι εθελοντές και οι διοργανωτές εκδηλώσεων. Οι εθελοντές δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στα events που ήθελαν, είτε διότι είχαν ελλιπή ενημέρωση, είτε διότι δεν γνώριζαν τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να τους δώσουν πρόσβαση σ’ αυτά τα events.  Από την άλλη μεριά, οι διοργανωτές έψαχναν την τελευταία στιγμή να βρουν εθελοντές για να τους βοηθήσουν, με συνέπεια το αποτέλεσμα να μην είναι ικανοποιητικό ούτε ποσοτικά, ούτε ποιοτικά.
Έχοντας εντοπίσει, λοιπόν, αυτό το πρόβλημα, θελήσαμε να το επιλύσουμε με τέτοιο τρόπο δημιουργώντας μεγαλύτερη αξία τόσο για τα events όσο και για τους εθελοντές!

S. Πόσο καιρό λειτουργεί?

G. Χαχαχα! Aπό τις ημέρες του διαγωνισμού (28/09/2012) μέχρι σήμερα, αδιαλλείπτως! Δεν καταλαβαίνουμε ούτε Χριστούγεννα ούτε Πάσχα εμείς!

S. Πόσα άτομα το τρέχετε το πρότζεκτ?

G. Στο Startup Weekend χωριστήκαμε σε τυχαίες ομάδες και κάπως έτσι δομήθηκε η ομάδα της GloVo, από καθαρή τύχη! Με τον Κωσταπάνο Μηλλιαρεση, που είχε την αρχική ιδέα, την ομάδα κατόπιν ήρθαν να συμπληρώσουν οι Άρης Κωνσταντινίδης, Χάρης Νινιού, Χρήστος Παναγιώτου, Γιάννης Τσιμαλής και Αργυρώ Τζιτζή.

S. Τι ιδιότητες έχετε (πχ σπουδάζετε, δουλεύετε και πού)?

G. ΑΑΑΑ! όλα και όλα, εμείς τα κάνουμε όλα!
Ο Kωσταπάνος βρίσκεται Erasmus στην Ισπανία και παράλληλα είναι ο Chief της GloVo, καθώς δουλεύει και με τις ομάδες του TEDxAthens, TEDxAUEB, σπουδάζοντας στην ΟΔΕ παράλληλα.
Ο Xάρης και ο Χρήστος, δουλεύουν στη Warply και παράλληλα σπουδάζουν κιόλας (Διοίκηση Επιχειρήσεων & Γραφιστική, αντίστοιχα). Ο Xάρης είναι υπεύθυνος για το νομικό & τεχνολογικό κομμάτι της GloVo και ο Χρήστος για το brand & design.
Ο Γιάννης, σπουδάζει Πληροφορική στο ΟΠΑ, είναι υπεύθυνος information management της GloVo.
Ο Άρης δουλεύει τόσο στην GloVo όσο και στο Cookisto, και είναι συμφοιτητής του Κωσταπάνου. Ασχολείται με το κομμάτι των συνεργασιών και εκπαίδευσης των εθελοντών μας.
Η Αργυρώ μόλις τελείωσε τις σπουδές στη Θεσσαλονίκη και δουλεύει στην Βαρσοβία. Είναι υπεύθυνη για τα social media. 

S. Τι δράσεις έχετε κάνει έως τώρα και ποιες προγραμματίζετε για το μέλλον; 

G. Κατά κύριο λόγο, πάμε σε εκδηλώσεις με θέματα όπως η τεχνολογία, το περιβάλλον, τέχνη, γυμναστική, διάδοση ιδεών, επιχειρηματικότητα και αν συνεχίσω να λέω δεν θα τελειώσουμε ποτέ! Κάποια από όσα έχουμε βρεθεί μέχρι στιγμής είναι το TEDx Athens 2012, το TEDx Kalamata, το 14ο συνέδριο της Infocom το WOWZAPP Hackathon,  και το Meet Greece v2.0., TEDxΑUEB, hiveathens, εκδρομή αγάπης, Startup Weekend, Αrt-Athina 2013, Athens video art festival, swap not swap, Better life day.
Μέσα στο καλοκαίρι, πάμε και στο πρώτο μας ταξίδι-εκδήλωση στο εξωτερικό! Σκωτία… δεν λέω άλλα!

S. Συνήθως τι άτομα συμμετέχουν ως εθελοντές?

 Κοίτα, το βασικό προφίλ είναι φοιτητής, 18 έως 24 χρονών που θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό πέραν των σπουδών. Κάποιοι είναι ήδη εθελοντές  ή wanttobeεθελοντές και σε άλλους φορείς.
Αν και η πλειοψηφία είναι νέος κόσμος, έχουμε και μερικούς μεγαλύτερους, που είτε ήθελαν να είναι μέρος κάποιου συγκεκριμένου Event και μετά δεν σταμάτησαν, είτε που είχαμε συνεργαστεί για το Meet Greece και μετά κόλλησαν!

S. Γιατί κάποιος νέος να επιλέξει τον εθελοντισμό? Ειδικότερα, γιατί μέσα από την GloVo

G. Ο εθελοντισμός είναι μια δημιουργική ενασχόληση που προσφέρει τα περισσότερα απ’ αυτά που ζητάει ένας νέος. Αρχικά διασκεδάζει, ασχολείται με το αντικείμενο που του αρέσει μέσω των Event που ο ίδιος επιλέγει, γνωρίζει κόσμο και όχι μόνο δεν κοστίζει, αλλά προσφέρει κιόλας! Πολλοί το βλέπουν και ως επένδυση για το βιογραφικό τους.
Γιατί μέσα απ’ τη GloVo και όχι από κάποιον άλλο οργανισμό? Για 2 λόγους. Αρχικά γιατί είναι κάτι σχεδόν αποκλειστικά νεανικό και έπειτα γιατί η GloVo προσφέρει την ελευθερία της επιλογής. Οι περισσότεροι νέοι φοβούνται τη δέσμευση ότι δεν προλαβαίνουν γενικά στη ζωή τους. Με τη GloVo επιλέγουν αυτοί κατά κύριο λόγο σε ποιο Event θα πάνε, ανάλογα με το δικό τους πρόγραμμα. (Αν και είναι δύσκολο να αντισταθούν και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις και τελικά έρχονται ακόμα και σ’ αυτές, που υπέθεταν ότι δε θα προλάβαιναν!)

S. Πώς το οραματίζεστε μακροπρόθεσμα, τα έπόμενα 2-5 χρόνια?

G. Κοίτα, αν σκεφτείς ότι εξωτερικό λέγαμε να το δούμε σε 2-3 χρόνια και ήδη ετοιμάζουμε βαλίτσες για Σκωτία… Σίγουρα θέλουμε μέσα στο χρόνο να βρεθούμε σε κι άλλες πόλεις στην Ελλάδα. Απ’ εκεί και πέρα, μέσα στην επόμενη 2ετία θέλουμε να εδραιώσουμε τη πλατφόρμα στο εξωτερικό. Μεγάλο βήμα αλλά πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Δεν θέλουμε να πούμε μεγάλα λόγια. Μιλάμε λίγο, δουλεύουμε πολύ!

S. Πού μπορώ να μάθω για εσάς και να επικοινωνήσω μαζί σας;
G. Αρχικά,μπορείς να διαβάσεις κάποια πράγματα για εμάς στις πληροφορίες της σελίδας του Facebook, αλλά και στην ιστοσελίδα μας www.glovo.com.gr. Αν έχεις απορίες, μπορείς να μας ρωτήσεις ό,τι θέλεις μέσω e-mail στο hi@glovo.com.gr. Ή στο twitter @glovo

S. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις πληροφορίες! Καλή συνέχεια στο εγχείρημά σας και συγχαρητήρια που προσφέρετε στην κοινωνία, μαθαίνοντας τους νέους να προσφέρουν!
Γιατί μόνο μέσα από την αγάπη και την προσφορά μπορεί κανείς να κάνει τον κόσμο καλύτερο! Βρίσκοντας τις ισορροπίες του και ταυτόχρονα χαρίζοντας χαμόγελα!
Ρίξε και εσύ μια ματιά στις δράσεις της GloVo και σίγουρα θα βρεις κάτι που θα ταιριάζει στα ενδιαφέροντά σου!


Advertisements

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s