Η αβάσταχτη απλότητα του είναι – και η ευγνωμοσύνη


life-and-questions.jpgΚαμιά φορά οι ερωτήσεις είναι πολύπλοκες και οι απαντήσεις απλές.

Συμβαίνει αυτό στη ζωή!
Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να την περιπλέκουν σε δύνη ανούσιων ερωτήσεων, αναπάντητων προβληματισμών και σύνθετων καταστάσεων. Ψάχνοντας συνάμα απαντήσεις πομπώδεις, μεγαλειώδεις και τρανές.
Το θέμα είναι να δίνεις απλές απαντήσεις μέσα σου. Ειλικρινείς, σύντομες, αληθινές. Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προστατεύσεις την ισορροπία σου και να προχωράς με το χαμόγελο.
Δες αυτήν την ιστορία… Ίσως σου θυμήσει κάτι!
Οι δύο φίλες είχαν τόσα κοινά, σε ορισμένα θέματα, ωστόσο, ήταν, ταυτόχρονα, τόσο διαφορετικές.
Η Ελένη τυπική σε όλα, συνεπής και έμπιστη δεν μπορούσε να νιώσει ποτέ πραγματικά ευτυχισμένη. Ενώ η δουλειά που τόσο επιθυμούσε πήγαινε πολύ καλά προσφέροντάς της επιτυχίες και καταξίωση, ενώ το σπίτι της ήταν στο ωραιότερο τετράγωνο δίπλα στο πάρκο και η οικογένεια, ο σύντροφός της και οι φίλοι της ήταν κοντά της, ένιωθε ότι κάτι της έλλειπε. «Τι μου λείπει; Τι αναζητάω; Τι μου συμβαίνει;», σκοτεινές σκέψεις την πλημμύριζαν κυρίως τα βράδια. Τις ώρες ετούτες που τα φαντάσματα μέσα στο μυαλό ξυπνούν, μη αφήνοντάς σε να ηρεμήσεις και να ξεκουραστείς. Παράξενοι φόβοι του παρελθόντος ή του μέλλοντος, δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς, την κατεδίωκαν. Ανασφάλειες, μικρές φωνές, άγχη, αγωνίες.
Στην άλλη πλευρά της πόλης η ανάλαφρη Σύνθια, ήταν η χαρά της ζωής. Αρκούνταν σε όσα είχε, προσπαθώντας, παράλληλα, να προοδεύει στη ζωή της. Το διασκέδαζε το άδειο σπίτι της με τα αυτοσχέδια έπιπλα και διακοσμητικά, ήταν πάντα γεμάτο καλή παρέα και μελωδική μουσική. Τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο της τον διέθετε προσφέροντας εθελοντική εργασία συνειδητά και με ενθουσιασμό. Για την δουλειά της έκανε υπομονή, ήταν σίγουρη πως κάποια μέρα θα αναλάμβανε περισσότερες ευθύνες και καθημερινά το υπενθύμιζε στον εαυτό της. Όσο για την έλλειψη συντρόφου δεν ανησυχούσε καθόλου, απολάμβανε περισσότερο την παρέα των φίλων της και γνώριζε συνεχώς νέο κόσμο.
-Τι μου συμβαίνει, Σύνθια; Το βλέμμα της Ελένης γεμάτο πίκρα, την κοιτούσε προσπαθώντας να πιαστεί από αυτήν.
-Ηρέμησε. Ζήσε απλά. Άσε τις εμμονές, ισορρόπησε. Προχώρα χωρίς φόβους. Απόλαυσε αυτά που έχεις αντί να θρηνείς για κάτι που ούτε εσύ ξέρεις. Η ζωή σου πρέπει να γίνει απλή! Η ζωή είναι μικρή! Σύνελθε! Τίποτα δε σου λείπει! Και δε θα το καταλάβεις γιατί δε στερείσαι τίποτα, ούτε στερήθηκες στο παρελθόν! Της απάντησε γελώντας.
Μια τόσο δύσκολη ερώτηση μπορούσε άραγε να απαντηθεί έτσι απλά; Με έναν περίπατο στο πάρκο;
Ξάφνου η Ελένη, ένιωσε διαφορετικά. Μπορούσε να καταλάβει τι της έλεγε τόσο καιρό η Σύνθια. Ανέπνευσε δυνατά, απολαμβάνοντας για πρώτη φορά την μυρωδιά της φύσης, παρατήρησε το φως να πέφτει μέσα από τα φύλλα, είδε τους ανθρώπους να διασκεδάζουν το απόγευμά τους.
Συνειδητοποίησε, όχι από την απάντηση της Σύνθιας, μα επειδή επιτέλους είδε καθαρά, ότι ήταν ευγνώμων για όλα, για την πολλά υποσχόμενη δουλειά, το σπίτι των ονείρων της, τους αγαπημένους φίλους, τον στοργικό της σύντροφο και την δεμένη οικογένειά της.
-Έχεις δίκιο, καμιά φορά οι περίπλοκες απαντήσεις θέλουν μια απλή απάντηση… Είπε χαμογελώντας, και το βράδυ κοιμήθηκε ήσυχη.

Advertisements

3 thoughts on “Η αβάσταχτη απλότητα του είναι – και η ευγνωμοσύνη

  1. Τόσο όμορφο άρθρο. Πραγματικά είναι αλήθεια ότι πολλές φορές δεν εκτιμάμε ό, τι έχουμε, ή μάλλον εκτιμάμε αλλά ξεχνάμε να νιώθουμε ευγνώμονες γιατί θεωρούμε αυτονόητα κάποια πράγματα επειδή ακριβώς τα έχουμε στο εδώ και τώρα, τα ζούμε. Είναι η δύναμη της συνήθειας. Όταν χαθεί αυτή η ισορροπία, και μεταβληθούν οι συνθήκες είτε θετικά είτε αρνητικά, τότε βλέπουμε τη διαφορά και συνειδητοποιούμε. Ο άνθρωπος πάντα αναζητά κάτι περισσότερο και δεν αρκείται σε ό,τι έχει, ωστόσο θα πρέπει να ευγνωμονούμε τη ζωή και να προσπαθούμε και να ελπίζουμε για το καλύτερο.

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s