Musei Vaticani, ταξίδι στη Ρώμη μέρος 4ο

Στην καρδιά της Ρώμης, στη δυτική όχθη του Τίβερη, θα βρεις το Βατικανό. Το μικρότερο ανεξάρτητο κρατίδιο του κόσμου, που ιδρύθηκε το 1929 με τη Συνθήκη του Λατεράνου, αν και μπορείς να το γυρίσεις περπατώντας παράλληλα με τα μεσαιωνικά και αναγεννησιακά τείχη που το πλαισιώνουν σε μία μόλις ώρα, έχει ελικοδρόμιο, αν το χρειαστείς και σε περίπτωση που θες να ζήσεις εκεί πρέπει να ορκιστείς και να πιστέψεις στην αιώνια αγάπη, καθώς απαγορεύεται το διαζύγιο!
P1030660
Έχει πέντε εισόδους, όμως, οι δύο μόνο είναι ανοιχτές στο κοινό. Εκεί, άγρυπνοι φρουροί είναι η Παπική Ελβετική Φρουρά, με νέους ηλικίας 19-30 ετών καθολικούς, ελβετικής καταγωγής, εκπαιδευμένους στον ελβετικό στρατό που  επέδειξαν εξαιρετική αγωγή και ήθος…
Vatican Swiss Guards
Μην παραλείψεις να στείλεις κάποιο γράμμα ή κάρτα στους αγαπημένους σου από το ταχυδρομείο του Βατικανό!
Για να επισκεφτείς το τεράστιο μουσείο να είσαι προετοιμασμένος για κάτι που εμείς δεν ήμασταν…
Για μια ουρά σαν αυτή… Στον ήλιο….
P1030663
Που συνεχίζεται δίνοντας τη σειρά της, σε άλλη μισάωρη αναμονή, τουλάχιστον κάναμε άσκηση υπομονής…
P1030664
Σε προειδοποίησα σε προηγούμενη ανάρτηση, για το Κολοσσαίο, να, εδώ, θυμάσαι?
Όμως, βλέποντας την είσοδο, νιώθεις μια ανακούφιση…
P1030665
Έχεις και το χρόνο να μελετήσεις τον ταξιδιωτικό οδηγό, συμφωνείς; Καπέλο, νερό, ναι επαναλαμβάνομαι… Ζήλεψα και τις κινέζικες χάρτινες ομπρελίτσες και απέκτησα μια λευκή, έχει πολλή ζέστη σου λέω!!
Μπαίνοντας μέσα, η οργάνωση και η ταχύτητα, σε εκπλήσσει, σίγουρα θα αναρωτηθείς, όπως και εμείς, «Πώς γίνεται έξω να περίμενα τόση ώρα και μέσα όλα να κινούνται σε τέτοιους ρυθμούς?».
Έχει αμέτρητα εκθέματα, καλό θα ήταν να έχεις κάνει την έρευνά σου, -έξω που λέγαμε…- και να έχεις διαλέξει τι θες να δεις και πού να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια… Από αρχαίους χρόνους, στο μεσαίωνα και στην αναγέννηση, μέχρι τη σύγχρονη τέχνη, γλυπτική, ζωγραφική, τοιχογραφίες, ταπητογραφίες, χάρτες, προσωπογραφίες, νεκρά φύση, μεγαλειώδεις και μικροσκοπικές κατασκευές… Έχει αμέτρητα εκθέματα για επισκέπτες κάθε προτίμησης. Για να μη μιλήσω για τα δωμάτια του Ραφαήλ, την Καπέλα Σιξτίνα (απαγορεύεται η φωτογράφιση, να ξέρεις!) και τις νωπογραφίες!

Ακόμη, με εντυπωσίασαν ευρήματα από την Αφρική και την Αυστραλία, κατασκευές με φτερά, ξύλο, ύφασμα και πέτρα… Να, δες!
musei_vaticani.jpg

Φεύγοντας, θα συναντήσεις τις περίφημες ελικοειδείς σκάλες, είναι πολύ διάσημες. Κατασκευάστηκαν τόσο μεγάλες για να μπορούν να τις διασχίζουν αναβάτες έφιπποι! Πρόσεχε καθώς τις επεξεργάζεσαι, γιατί αφηρημένη γλίστρησα… Και σε πληροφορώ δεν ήμουν η μόνη. Μπορείς να γελάσεις!
P1030756
Πώς να μην αφαιρεθείς από τέτοια αρχιτεκτονική?
P1030758
Και αντίστροφα η θέα προς τα πάνω… Φεύγοντας, κάθισα δύο λεπτά να ξαποστάσω, πριν πάμε στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη καθολική εκκλησία παγκοσμίως! Αλλά, αυτό θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση…
musei__Vaticani.jpg

Ως τότε CIAO!

Advertisements

2 thoughts on “Musei Vaticani, ταξίδι στη Ρώμη μέρος 4ο

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s