Σαν Σήμερα

Το καλοκαίρι, μ’ αρέσει για αναρίθμητους λόγους, για τις βουτιές, τη θάλασσα, τα παγωτά, τις διακοπές, τα κοχύλια, τα ταξίδια… Αλλά ένας ακόμη λόγος, είναι οι γνωριμίες με ανθρώπους ξεχωριστούς, που ίσως μέσα στην πόλη, με τη βουή, τα φανάρια, τις υποχρεώσεις και το νέφος, δε θα σου δινόταν η ευκαιρία να τους γνωρίσεις. Ανθρώπους διαφορετικούς, καλοκαιρινές γνωριμίες, φιλίες και έρωτες κάτω από τα άστρα, δίπλα στο κύμα. Συζητήσεις ενδιαφέρουσες, μοναδικές, με άρωμα γιασεμί και γεύση φράουλα στα χείλη.
Έτσι φέτος, γνώρισα την Έφη. Που θυμίζει κάτι από παραμύθι. Γελάει συχνά, σκέφτεται διαφορετικά, ξεφεύγει από το τετριμμένο και κοντά της δε μπορείς να βαρεθείς ούτε στιγμή. Αλλά, δεν είναι αυτό το θέμα μας! Τώρα θα σου πω… Κάθε μέρα η Έφη, άνοιγε ένα ημερολόγιο και έγραφε κάτι, προσηλωμένη, συγκεντρωμένη, και χαμογελαστή έκλεινε το ημερολόγιο με ένα ύφος θριαμβευτικό! Μας εξήγησε, ότι είναι το προσωπικό της «Σαν Σήμερα».

DIY.jpg
Κάθε μέρα, σημειώνει κάτι. ΚΑΤΙ. Τι της έκανε εντύπωση, τι της άρεσε, τι, με λίγα λόγια, αξίζει να θυμάται στο σύμπαν των αναμνήσεών της τα επόμενα χρόνια, που θα ξεφυλλίσει το «Σαν Σήμερα». Μαζί με γιορτές, γενέθλια φίλων και αγαπημένων, σημαντικές στιγμές αλλά και χαριτωμένες λεπτομέρειες, που θα χάνονταν στο χρόνο αν δεν είχε την πρόνοια να τις αποτυπώσει στο χαρτί.

Σαν ιδέα με ενθουσίασε. Γιατί όχι, σκέφτηκα; Και επιστρέφοντας από τις διακοπές, έψαξα να βρω ημερολόγιο και θα ξεκινήσω και εγώ το «Σαν Σήμερα»! Αν μη τι άλλο, αφιερώνοντας σ’ αυτή τη δραστηριότητα μερικά λεπτά ημερησίως, θα μπαίνω στη διαδικασία να εκτιμήσω μικρές χαρές και να δημιουργήσω ένα «Ημερολόγιο Αισιοδοξίας – Ευγνωμοσύνης»! Είναι για μένα εξαιρετικά σημαντικό να εστιάζω στα φωτεινά, στα λαμπερά, στα όμορφα. Και αυτό είναι ένα μικρό project ευφάνταστο και ρομαντικό. Εσύ θα το δοκιμάσεις;;
Μετά από λίγα χρόνια, θα είναι γεμάτο πολύχρωμες γραμμές, όπως της Έφης, και θα χαμογελάς, συγκρίνοντας πού ήσουν και πού είσαι. Σα μικρό ημερολόγιο προόδου και εξέλιξης.
Πάντως, του χρόνου το δικό μου 25/08 «Σαν Σήμερα», θα γράφει, «Ξεκίνησα να γράφω εδώ!»

DIY_.jpg

Advertisements

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s