Περιμένοντας τις βάσεις

Ονειρέψου, διεκδήκησε, αγωνίσου, πίστεψε
Μιλάω με φίλους που έδωσαν πανελλαδικές και παραπονούνται. Για μια λέξη. Ένα θέμα τους ταλανίζει.

Μετά το διάβασμα έρχεται η ώρα για τις εξετάσεις.
Άγχος.
Μετά τις εξετάσεις, οι διακοπές.
Άγχος.
Μετά τις διακοπές, οι βάσεις.
Άγχος.

Θες να μάθεις πώς το έβλεπα εγώ;

Μετά το διάβασμα, εξετάσεις, ήρθε η ώρα να δείξω τι έμαθα.
Μετά τις εξετάσεις, διακοπές, ήρθε η ώρα να διασκεδάσω, να χαλώσω και να προετοιμαστώ για τα αποτελέσματα.
Μετά τις διακοπές, βάσεις, ήρθε η ώρα να μάθω τι έκανα…
Ανυπομονησία, πίεση, ανασφάλεια και άλλα τόσα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις που σε πιέζουν, σε πνίγουν και δε σε βοηθούν σε τίποτα! Γιατί να τις έχεις κοντά σου;; Επένδυσε σε όσα σε κάνουν να νιώθεις ασφάλεια, ηρεμία, αισιοδοξία. Διώξε το άγχος!

Αγαπημένοι μαθητή, μαθήτρια, ή κατά το γαλλικό σύστημα αγαπημένοι «εκπαιδευόμενοι», η ζωή αν την συνηθίσετε έτσι από τώρα θα είναι ξέχειλη άγχους. Αν του επιτρέψεις να μπει στην καθημερινότητά σου, τότε, διαχειρίσου το!
Πάει αυτό.

Τώρα, μιλώντας για την αναμονή των βάσεων… Έρευνες απέδειξαν ότι οι άνθρωποι που έχουν την επιμονή να κάνουν περισσότερη υπομονή, χαρακτηρίζονται από υψηλότερες κοινωνικές δεξιότητες. Η υπομονή είναι αρετή μεγάλη που καλλιεργείται. Μέσα και από τέτοιες καταστάσεις. Σαν αυτήν που περνάς και εσύ και νιώθεις ότι δεν μπορείς να περιμένεις, ότι κάτι σε δυσκολεύει να κοιμηθείς και δε σ’ αφήνει να απολαύσεις τις υπέροχες καλοκαιρινές εξορμήσεις με τις παρέες και τους φίλους σου. Χτίσε την μέρα με τη μέρα, μόνο κέρδος θα έχεις!

Ό,τι έγινε, έγινε. Επήλθε στη σφαίρα του παρελθόντος και δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει, όμως, είναι το μέλλον σου! Οι επιλογές που ακόμη δεν έχεις ακολουθήσει, το μονοπάτι που ακόμη δεν έχεις περπατήσει, η γραμμή στη ζωγραφιά της ζωής που ακόμη δεν έχεις χαράξει. Μεγαλώνοντας, θα δεις ότι πάντα, αργά ή γρήγορα, ερχόμαστε προ εκπλήξεως και πρέπει να είμαστε ευέλικτοι, ευπροσάρμοστοι και πρόθυμοι να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες, στα δεδομένα που μόλις άλλαξαν. Άλλωστε, αυτό το ξέρεις ήδη, τα είδη που επιβίωσαν ανά τους αιώνες ήταν τα όσα εξελίσσονταν καλύτερα τις αλλαγές του περιβάλλοντος και τις απαιτήσεις του. Έτσι και εσύ!

Θάρρος! Θάρρος, για το άγνωστο που έρχεται.
Σκέψη και δράση για το αποτέλεσμα που διαφέρει από αυτό που ήθελες.
Χαρά και ταπεινότητα για αυτό που εσύ ορίζεις επιτυχία, μα σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ενθουσιασμός!
Ενθουσιασμός! Κέφι, ζωντάνια, ελπίδα, όπου και αν βρεθείς, μια νέα φάση αρχίζει. Μετά το σχολείο. Μπορείς να σπουδάσεις και να βρίσκεσαι στη βιβλιοθήκη της σχολής σου ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες βιβλία, σημειώσεις και νέους συμφοιτητές. Να περάσεις στην όμορφη ελληνική επαρχία, γνωρίζοντας νέα ήθη, έθιμα, τρόπους διασκέδασης και ντοπιολαλιές. Να πας στο μακρινό εξωτερικό για μια συναρπαστική νέα αρχή. Να δουλέψεις και να μάθεις, βηματίζοντας προς την αυτονομία και ανεξαρτησία σου. Να ταξιδέψεις ή να ξεκουραστείς, να γίνεις αυτοδίδακτος ή να ανακαλύψεις νέους ορίζοντες μάθησης και γνώσης, να διασκεδάσεις, να προσφέρεις, να γνωρίσεις πράγματα, τόπους, ανθρώπους που δεν είχες ιδέα ότι υπήρχαν και σε κάνουν καλύτερο, πιο ολοκληρωμένο άνθρωπο!
Όποιο δρόμο και να ακολουθήσεις, με σύνεση και προσοχή, θα οδηγηθείς στο να ωριμάσεις. Αν και όχι, η ίδια η διαδικασία του να πορεύεσαι προς το στόχο θα σε ωριμάσει, θα σε κάνει να σκεφτείς πιο σφαιρικά.
Σκοπός είναι η ευτυχία, που έρχεται μέσα από τον συνεχή αγώνα για ισορροπία, ελπίδα και αισιοδοξία. Συμφωνείς;

Καλή επιτυχία στις επιλογές σου!

Advertisements

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s