Ένας Χωρισμός

the_end.jpg
Ήξερε τι ακριβώς ήθελε. Ή μάλλον όχι. Πάντως δε θα άφηνε τα δύο χρόνια χωρίς ένα αντίο, χωρίς μια εξήγηση. Θα την έβλεπε. Ναι, έπρεπε να την δει. Της τηλεφώνησε από το πρωί για να κανονίσουν μια συνάντηση, δεν της έδωσε στοιχεία, ακούστηκε σαν μια από τις συνεννοήσεις τους για τις συχνές βόλτες. Μέσα του, όμως ένιωθε περίεργα. Δεν ήξερε να αφήνει, δεν ήξερε να πληγώνει. Προσπαθούσε πάντα όλα να γίνονται αβίαστα, να κυλούν γλυκά, χωρίς κανείς να νιώθει άβολα. Γίνεται, άραγε;
Εκείνη, είχε καταλάβει ότι το τελευταίο διάστημα κάτι είχε αλλάξει μέσα του. Όμως, το αντιμετώπιζε με αισιοδοξία. Χωρίς άγχος και πίεση. Όλα τα ζευγάρια περνάνε φάσεις, σωστά; Το αντιλαμβανόταν ότι ίσως το τέλος πλησίαζε. Αλλά τους υπολόγιζε ακόμη ως ‘ζευγάρι’. Το μυαλό σε τέτοιες περιπτώσεις συχνά παίζει παιχνίδια, αρνούμενο να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα ως έχει. Έτσι και το δικό της, μπορεί να αναγνώριζε τα φανερά σημάδια, μα δεν το πίστευε. Δεν ήθελε να το πιστέψει. Πως το τέλος ήταν εκεί. Εδώ. Τότε. Τώρα.
Τότε. Τώρα. Τώρα συναντήθηκαν. Την βλέπει και νιώθει περίεργα, πώς θα της πει όλα όσα είχε σκεφτεί; Του χαμογελούσε με τόση χαρά, τον αγκάλιασε με θέρμη. Πάνε να περπατήσουν. Σε ένα πάρκο. Μοσχοβολάει αγιόκλημα. Ο ήλιος έχει πέσει. Πριν, κουβέντιαζε με τους φίλους της, έλεγαν για χωρισμούς και γελούσαν. «Δε φταις εσύ, εγώ φταίω», «Δεν είναι αυτό που νομίζεις», «Δεν σου αξίζω», «Δεν μπορώ να σε κάνω να περιμένεις», όλες αυτές οι κοινότοπες φράσεις που ξεκινούν με «Δεν», άρνηση, με τις ευθύνες να μετατίθενται δήθεν στον «άτυχο» που καλεί σε χωρισμό.
Το πάρκο, ειδυλλειακό τοπίο. Γήπεδα με παιδιά να έχουν μαζευτεί για να πουν τα νέα της ημέρας, αλλά όχι για να αθληθούν. Και οι δύο σκέφτονται το ίδιο. Κρίμα να μην παίζουν μπάλα και απλώς να κουβεντιάζουν δίπλα στις εγκαταστάσεις τόσο νέα παιδιά και να μην αγαπούν τον αθλητισμό. Σκέψεις άσχετες με αυτό που ήρθαν να της πει. Να της ανακοινώσει. Να της εκμυστηρευτεί.
Όπως για να ξεκινήσει μια σχέση χρειάζεται η κοινή συναίνεση και των δύο, έτσι είναι απαραίτητη και για να παύσει. Για να σταματήσει ισορροπημένα. Ομαλά. Αν και αυτό σπανίζει. Έστω… Ας γυρίσουμε στις κουβέντες τους.
«Είμαστε σε διαφορετική φάση, αλλά έχεις κάτι που κερδίζει τον άλλον, εκεί που πάει να φύγει». Μάλλον δεν το είχε αρκετά. Ή ενδεχομένως να είχε ήδη «φύγει» νοητά και να μην πρόλαβε να τον κερδίσει για τελευταία φορά. «Είσαι τρυφερή, δοτική σε βαθμό που δεν έχω συναντήσει ξανά», συμπληρώνει. «Αν δεν ήσουν θα βρισκόμασταν τόσο καιρό μαζί; Αν δεν ήσουν τόσο ξεχωριστή, τόσο… Τόσο εσύ…», αναρωτιέται από μέσα του. Το βλέμμα του ανήσυχο και θλιμμένο προσπαθεί να αποφύγει το δικό της, κάπου ανάμεσα στις μυρωδιές του καλοκαιριού. Εκείνη φαντάζεται βόλτες σε κτήμα με ηλιοτρόπια και ψηλό γρασίδι. Ο νους της είναι μακρυά. Αρνείται να βρεθεί εκεί, στο τώρα, στην πραγματικότητα. Τον ακούει και γνέφει καταφατικά.
«Δεν ήθελα να αφήσω τα δυο χρόνια να φύγουν με ένα μήνυμα ή ένα τηλέφωνο, ήθελα να σε δω.», συνεχίζει. Κάθεται στο παγκάκι και την τραβάει δίπλα του, κοντά του, όπως πάντα. Πώς θα είναι άραγε όταν δεν είναι πια μαζί του, να την νιώθει ζεστή πλάι του όσο την αγκαλιάζει; Πώς θα είναι να περπατάει χωρίς το μικρό της χέρι κρυμμένο μέσα στο δικό του; Αποβάλλει γρήγορα αυτούς τους λογισμούς που τον κάνουν να χάσει το θάρρος του.
Έτσι με πολλές σκέψεις ανείπωτες και λιγότερες εκφρασμένες, με πολλή αποφασιστικότητα και λιγότερες ενοχές, με πολλά βλέμματα αμήχανα και φράσεις κοφτές, έτσι χώρισαν. Ένα καλοκαιρινό βράδυ κάτω από τα μικρά μακρινά αστέρια. Με δάκρυα που δεν κύλησαν ποτέ. Με μερικές αγκαλιές και χωρίς κανένα φιλί. Ένας χωρισμός.

Advertisements

6 thoughts on “Ένας Χωρισμός

  1. Παράθεμα: Φτερό | S For Summer
    1. Αχ Ανθή, η συναίνεση υπάρχει και τότε οι χωρισμοί είναι μια χαρμολύπη, ένα συννεφάκι πίσω από το οποίο αργότερα ή πιο γρήγορα θα ξεπροβάλει το ουράνιο τόξο!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s