Στο μαιευτήριο!

baby.jpg
-Πώς νιώθεις??
-Μανούλα!

Τα συναισθήματα ανάμεικτα! Χαρά και αγωνία, ανακούφιση και ενθουσιασμός, κούραση και ευτυχία!
Η μια φίλη γέννησε, και νιώθει μανούλα, η άλλη έμεινε έγκυος, και νιώθει και εκείνη το ίδιο! Συγχαρητήρια και στις δύο!

Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από το να μεγαλώσει κανείς παιδιά ευτυχισμένα. Με όραμα και ηθική, με αρχές και αγάπη! Πολλά ξεκινούν από τον πυρήνα της οικογένειας. Το να νιώθει το παιδί αυτονομία, ανεξαρτησία παράλληλα με στοργή, να καλλιεργήσει τα χαρίσματά του, να αποκτήσει ενδιαφέροντα από τα διάφορα ερεθίσματα, να θωρακιστεί απέναντι στις δυσκολίες, να σκληραγωγηθεί, να καθοδηγηθεί, να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να υπολογίζει σωστά τις δυνάμεις του, να ξέρει να προσφέρει και να δέχεται, να αγαπά και να αγαπιέται. Αυτά και τόσα τόσα άλλα που δε φτάνουν οι λέξεις για να τα περιγράψει κανείς.

Όλοι οι γονείς, ως άνθρωποι, ενδέχεται (ή να πω επιβάλεται?) να κάνουν λάθη! Μα πάνω σε αυτά χτίζεις ξανά, διορθώνεις, πρέπει να είσαι ευέλικτος και δυναμικός, όπως είναι η ίδια η ζωή, που δεν είναι στατική αλλά πολυμορφική και πολυδιάστατη. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται φόβος για τα λάθη, αγάπη μόνο! Η αγάπη όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει, όπως θα διαβάσεις στον Ύμνο της Αγάπης! Το να ξεπερνάς το εγώ σου ως γονιός, να θέτεις νέους στόχους και να αγαπάς ισορροπημένα και άνευ όρων το παιδί σου.

Η αγάπη είναι το μυστικό! Και δεν ξεκινάει από το μαιευτήριο, αλλά αρκετούς μήνες πριν, ενώ συνεχίζεται επ’ άπειρον… Πώς μας έλεγαν όταν ήμασταν παιδιά και θα λέμε και εμείς στα παιδιά μας, στην ερώτηση «Πόσο μ’ αγαπάς?». «Από εδώ ως τ’ αστέρια και πάλι πίσω!», ίσως και λίίίγο περισσότερο! Μόνο που τότε δεν ξέραμε ότι η αγάπη δε γνωρίζει μετρικά συστήματα… αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο νιώθαμε. Γιατί τα παιδιά έχουν ένστικτο!

Advertisements

2 thoughts on “Στο μαιευτήριο!

  1. Είναι υπέροχο συναίσθημα και μεγάλη συγκίνηση να κρατάς για πρώτη φορά στην αγκαλιά σου ένα τόσο δα μικροσκοπικό πλασματάκι που δημιούργησες με τον σύντροφο σου. Είναι ο καρπός του έρωτα και της αγάπης σας. Αισθάνεσαι αυτό το δέσιμο και τόση αγάπη για το μωράκι και τον σύντροφο σου. Ειδικά όταν θηλάζεις και το μπεμπάκι σε κοιτάζει στα μάτια είναι καταπληκτικό συναίσθημα.

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s