Φτερό

seabird.jpg
Καθώς περπατούσε πρόσεξε ανάμεσα στα χαλίκια ένα φτερό. Σαν αυτό που της είχε χαρίσει τότε. Μεγάλο, από γλάρο. Τότε που είχε πάει στην παραλία με τους φίλους του, όμως μόνο αυτήν σκεφτόταν. Τότε που το βρήκε στην ακροθαλασσιά και το μάζεψε με λαχτάρα και με την σιγουριά ότι θα της άρεσε. Τότε που της είπε πόσο θα ‘θελε να μπορούσε να της γράφει με αυτό το φτερό τα γράμματά του τα γεμάτα τρυφεράδα και πάθος. Τότε που ζούσαν αυτόν τον έντονο έρωτα που κανείς άλλος δεν μπορούσε να δεχτεί και αρνούνταν να καταλάβει.
Γιατί είχε ημερομηνία λήξης.  Αλλά αυτό που κανείς δεν αναρωτήθηκε ποτέ ήταν αν το ότι οι δυο τους είχαν αποφασίσει να περάσουν συγκεκριμένο και λιγοστό– χρόνο μαζί τους χάριζε απλόχερα την δυνατότητα να τα δώσουν όλα. Και να βιώσουν όλο αυτό το αντισυμβατικό συναίσθημα. Επειδή, όπως μπορεί να φαντάστηκες ήδη, αυτό που μοιράζονταν ήταν δυνατό, αληθινό μα κράτησε λίγο, όπως εξαρχής ήξεραν. Το είχαν αποφασίσει και δεχτεί.
Αλλά κάπου εδώ, ίσως και εσύ προβληματίζεσαι, γιατί άραγε δεν προσπάθησαν για κάτι περισσότερο; Όταν είσαι καλά, γιατί να μην προσπαθείς να διαρκέσει «για πάντα» αυτό που ζεις; Τι να σου πω και εγώ, πού να ξέρω; Το μόνο που υποθέτω είναι ότι καλώς βάδισαν με τις επιλογές τους. Μόνο αυτοί μπορούν να τις καταλάβουν. Αυτοί θα ζήσουν με αυτές. Ωστόσο, νομίζω ότι αυτό, δηλαδή το τέλος που μόνοι τους έθεσαν τους έφερε πιο κοντά και τους έκανε να απολαύσουν στο έπακρο τον χρόνο που πέρασαν μαζί. Χωρίς το άγχος του πότε θα έρθει το τέλος, ο χωρισμός, η μεγάλη διαφωνία, η φθορά. Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά, πάντα μ’ άρεσε αυτός ο στίχος από τη Μαρία Νεφέλη… και με αυτόν θα σ’ αφήσω να σκεφτείς τι φθείρει τις σχέσεις και τι όχι. Και πώς θες να είναι οι σχέσεις σου, έντονες, ζωντανές και αληθινές; Με διάρκεια και αγώνα; Άλλωστε, όταν πλαγιάζει η ψυχή σου δίπλα στου άλλου πρέπει να ‘ναι γυμνή και αυθεντική. Απλή και αφτιασίδωτη. Για να ζήσει το πραγματικό και το όμορφο, το ξεχωριστό που μια φορά αν το βιώσει θα το αποζητά για πάντα.

Advertisements

2 thoughts on “Φτερό

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s