Φώτα πορείας ή διασταυρώσεως

fota_poreias.jpg
Φαντάσου τη ζωή σαν έναν δρόμο. Με φανάρια, κίνηση, αλλά και λεωρόρους άδειες, όπου τρέχεις γρηγορότερα. Κάποια σημεία είναι πιο επικίνδυνα, άλλα δε φωτίζονται τη νύχτα και πρέπει να δίνεις μεγαλύτερη προσοχή. Γλιστρούν οι σκιές στο σκοτάδι, γυρεύοντας ή αποφεύγοντας το φως.
Το φως… Τα φώτα πορείας σου δείχνουν πού πας, σε φωτίζουν δρόμε. Άραγε τα φώτα διασταυρώσεώς σου τι θα πετύχουν στην πορεία τους; Θα γίνει αυτή η μοιραία συνάντηση που θα αλλάξει την ζωή σου; Και τι σημαίνει αλλάζει η ζωή; Μήπως ήταν ίδια πριν; Ή μήπως θα είναι η ίδια μετά; Εξελίσσεται. Προχωρά. Όπως τα αυτοκίνητα πάνω στην άσφαλτο, την ψυχρή, την καυτή, την απρόσωπη, την χαραγμένη, την πληγωμένη, την αδιάφορη.
Θα φύγουν αυτά, θα έρθουν άλλα να υποδεχθεί πάνω της, να ταξιδέψει στο απέραντο γκρίζο της, να την χαράξουν, να την πληγώσουν, να την αφήσουν αδιάφορη, ωστόσο. Δε θα σε θυμάται. Δεν θυμάται το κάθε αυτοκίνητο, τον κάθε οδηγό. Γιατί δεν έχει σημασία αν εσύ πέρασες. Δεν έχει σημασία. Θα ακολουθήσουν άλλα, και ο δρόμος θα χάσει το μέτρημα, αν το ξεκίνησε ποτέ.
Δεν είσαι απλώς ένας αριθμός. Είσαι ένας ταξιδιώτης. Ξεχωριστός. Στο δρόμο της ζωής. Απόλαυσε τη διαδρομή, κύλα με ασφάλεια προς τον προορισμό σου. Ζήσε την περιπέτεια και κυνήγησε τον στόχο σου. Κατάκτησέ τον. Όσο μακρυά και αν βρίσκεται. Γύρισε τον κόσμο… Γιατί και αυτός γυρίζει…

Advertisements

2 thoughts on “Φώτα πορείας ή διασταυρώσεως

  1. Η αλήθεια είναι ότι αν η ζωή είναι σαν δρόμος το πιο ασφαλές είναι να κοιτάμε πάντα μπροστά, αλλιώς θα πέσουμε σε λακκούβες.
    Πολύ μου αρέσουν αυτά τα κείμενα σου. Πολύ.
    Να περνάς όμορφα S.
    Όμορφη Κυριακή να έχεις! 🙂

    1. Ακριβώς! Να κοιτάς προς τον στόχο! Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! (Μου έφτιαξες την Κυριακή με το σχόλιό σου 😉 ) Το χέρι σου είναι καλύτερα? Καλή εβδομάδα και ευχαριστώ για το πέρασμα Μαρινάκι!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s