Το Μ που λείπει από τον Οκτώβρη

autumn_leaves.jpg
Το «Μ» που λείπει από τον Οκτώ[μ]βρη εσύ το βρήκες. Κάπου ανάμεσα σε κιτρινοκόκκινα φύλλα που πλάγιαζαν ασφαλή και χαρούμενα στην άσφαλτο μετά το παιχνίδι τους με τον άνεμο. Ένα παγωμένο πρωινό στον περίπατό σου.
Δεν έχει σημασία αν το έψαξες, αν το συνάντησες τυχαία, αν το κυνήγησες. Το Μόνο που Μετράει είναι ότι εσύ το βρήκες. Και εσύ το έχεις. Και θα το έχεις για πάντα.
Αυτό το Μι…
Το Μη.
Το Μου.
Το Μας.
Το Μέλλον.
Το Μπορεί.
Το Μπορώ.
Το Μπορείς.
Το Μπορούμε.
Το Μαζί.
Ένα γραμματάκι που ξέφυγε από έναν μήνα έφερε τόσες αλλαγές. Τόση σημασία και τόση χαρά. Από ένας μήνας στη σειρά (ΣεπτέΜβρης, ΟκτώΜβρης, ΝοέΜβρης, ΔεκέΜβρης) τώρα είναι ένας Μήνας ξεχωριστός, γιατί σου χαρίστηκε το Μι του. Με όλες τις ερμηνείες του! Μικρές και Μεγάλες. Από εδώ και πέρα, πάντα θα είναι κάτι διαφορετικό στη Μνήμη σου. Κάθε χρόνο. Θα προσμονάς από τον Σεπτέμβρη κιόλας και όταν φύγει και το Μι του Δεκέμβρη ακόμη θα τον αναπολείς. Με χαμόγελο και γλυκειά νοσταλγία. Και όλα τα Μι του κόσμου θα το ζηλεύουν που είναι κοντά σου, που είναι μαζί σου, που το έχεις φυλαγμένο κάπου κρυφά, κάτω από πράσινα πούπουλα και ζαχαρωτά, σε μια διάφανη μυστική κρυψώνα. Κράτα το καλά… Μην το χάσεις, γιατί είναι πολύτιΜο. Μόνο του δε θα σου φύγει, πού καλύτερα να πάει;

Advertisements

2 thoughts on “Το Μ που λείπει από τον Οκτώβρη

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s