Τέρατα και φόβοι

Κρύβονται στο σκοτάδι και εμφανίζονται μόλις σβήσει το φως. Είσαι μόνος σου και ας μοιράζεσαι το ίδιο κρεβάτι, το ίδιο μαξιλάρι ακόμη. Ξεπηδούν ύπουλα και γρήγορα, σαν την αστραπή και φωτίζουν με πόνο τη νύχτα και την μοναξιά σου. Ο μόνος τρόπος να παλέψω ενάντια στα τέρατα είναι η καλή -δική σου τρυφερή- παρέα. Κατά μόνας δεν επιτυγχάνεις τίποτα. Ακόμα και ο Λεωνίδας, ο Σπαρτιάτης, ο σπουδαίος, έπρεπε να στρατολογήσει άλλους 299 ώστε να είναι 300 απέναντι στους φόβους του.
Εσύ τι κάνεις με όσα σε τρομοκρατούν; Κλείνεις τα μάτια σου και βυθίζεσαι στην άμμο, σα στρουθοκάμηλος; Ή βρίσκεις -κάπου, κάπως- το θάρρος να τα αντιμετωπίσεις αντρίκεια; Κάθε κατάσταση, κάθε άνθρωπος διαφέρει. Κάποιοι κρύβονται, άλλοι φεύγουν, άλλοι πάλι επιλέγουν να δώσουν τις μάχες τους χωρίς βοήθεια ή και με επίλεκτους συντρόφους. Κάθε σκοτεινή ντουλάπα, κάθε πληγωμένη καρδιά, κάθε άμοιρο μυαλό κρύβει μέσα του αμέτρητους φόβους που καρτερικά αναμένουν την κατάλληλη -ακατάλληλη για σένα, πίστεψέ με- στιγμή για να ξεπροβάλουν. Με μάσκες ή χωρίς φτιασίδια και να σε ταράξουν. Για να σε ξεσηκώσουν από την ισορροπία σου και να σου υπενθυμίσουν πώς παίζεται η ζωή, με θάρρος ή άνανδρα. Όπως εσύ επιλέξεις την τακτική σου. Άτακτη ή όχι.
Είτε τους επιτρέπεις να πάρουν μορφή είτε όχι, οι φόβοι σου είναι εκεί και παραμονεύουν. Πότε θα είσαι αδύναμος, πότε θα είσαι εκτεθειμένος για να επιτεθούν. Ένας άδικος πόλεμος, απ’ όπου θα βγεις λαβωμένος. Εκτός, αν μέσα από τα κάγκελα βρεις το φως και οδηγηθείς σε αυτό, νικητής και όχι ηττημένος. Βρες το φως. Το φως σου.fears.jpg

Advertisements

10 thoughts on “Τέρατα και φόβοι

  1. Είναι απίστευτο που έπεσα πάνω στο κείμενο σου, μόλις δημοσίευσα το δικό μου. Έχω πάθει πλάκα… Τυχαίο; Την καλημέρα μου.

  2. Τέρατα και φόβοι καλέ μου συνάνθρωπε. Τι νομίζεις ότι με παγίδευσε; Τα τέρατα που δε με γνωρίζουν ή δε θέλουν να με γνωρίσουν. Τα τέρατα που δεν αντέχουν την παιδικότητα μου και τη λιδορούν.

    1. Η Παιδικότητα (με κεφαλαίο φυσικά) είναι μεγάλη δύναμη και όποιος κ αν την αμφισβητεί δεν επιτρέπεται να είναι αρκετά κραταιός ώστε να την πληγώνει!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s