Επιστρέφοντας

back.jpg
Ο δρόμος που βαδίζεις έχει αρχή και τέλος. Ενδιάμεσες στάσεις προς τον προορισμό σου και όταν τον φτάσεις, στρίβεις στη στροφή και συνεχίζεις για άλλους τόπους. Όμως, πάντα γυρνάς κάπου. Στο σπίτι σου, στο καταφύγιό σου, εκεί που είναι κρεμασμένες οι αναμνήσεις στον τοίχο, εκεί που δεν έχει παγωνιά και μόνο γωνιές που ξέρεις καλά συναντάς. Ήχοι γνώριμοι, πρόσωπα οικεία. Η προσμονή της συνάντησης μεγάλη. Οι αγκαλιές και τα φιλιά ακόμη μεγαλύτερα. Τα χαμόγελα στα αεροδρόμια, στους σταθμούς, στην πόρτα ανεκτίμητης αξίας. Συγκίνηση, χαρά, και λίγη νοσταλγία για το μέρος που άφησες πάλι πίσω σου. Αγαπώ τα ταξίδια. Αγαπώ και το σπίτι μου. Το κουβαλάω, όμως, όπου κι αν πάω, στο νου και στην καρδιά μου. Μέσα έχει τα πιο όμορφα, τα πιο τρυφερά, τα πιο πολύτιμα. Και νιώθω ασφάλεια, γαλήνη, ισορροπία.
Βρίσκω ξανά τον ξεχασμένο εαυτό μου, στα πρόσωπα των αγαπημένων, στα αλμυρά δάκρυα και στα γλυκά τα γέλια, τις ζεστές χειραψίες και τις τεράστιες αγκαλιές που λέγαμε! Κρύβομαι εκεί, μέχρι να ξαναφύγω!

Advertisements

6 thoughts on “Επιστρέφοντας

   1. καλώς σε βρήκα!
    καλή χρονιά να έχουμε!
    δεν είναι θέμα απόστασης,υποθέτω είναι πολύ μικρή για να νιώθω όλη αυτή τη λαχτάρα και την προσμονή όταν βρίσκομαι σπίτι μου,σε εκείνους που είναι το σπίτι μου.Αλλά τα συναισθήματα είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις στο κείμενο σου.
    Λες και όντως κρύβομαι εκεί,μέχρι απλά να ξαναφύγω.
    μου φάνηκε ιδιαίτερα οικείο..

   2. Νομίζω, το μυστικό κρύβεται εκεί που αναδεικνύεις, στην αναντιστοιχία απόστασης και λαχτάρας… Μπορεί να βρίσκεσαι κοντά τοπικά αλλά συναισθηματικά να ποθείς έντονα την επιστροφή! 🙂

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s