Όλοι τα θέλουν όλα

oloi.jpg
Βρεθήκαμε τις προάλλες και συζητήσαμε για πολλά. Κυρίως, ωστόσο, ως συνήθως, για τα ανείπωτα. Για τις ανθρώπινες σχέσεις, τις καταστάσεις που πονάνε. Αυτούς που πληγώνουν και αυτούς που πληγώνονται. Για τον τροχό που αλλάζει θέση και γι’ αυτά τα διάφορα -και όχι αδιάφορα- που ρευστά κάνουν τη ζωή να θυμίζει συντριβάνι σοκολάτας. Χωρίς, όμως να γλυκαίνονται όλοι.
Όλοι τα θέλουν όλα. Εσύ γιατί να θες λιγότερα;
Θέλεις και την ασφάλεια του γνώριμου, και τον ενθουσιασμό της στιγμής, και την ίντριγκα του αγνώστου. Θες και περιπέτεια, θες και σταθερότητα, θες και αυθορμητισμό. Γιατί κάποιος να σε κατηγορήσει; Έτσι δε μας δίδαξαν; Να επιδιώκουμε το καλύτερο για εμάς. Να ζητάμε και να διεκδικούμε αυτό που θέλουμε. Να στοχεύουμε, ενδεχομένως, υψηλότερα από εκεί που πραγματικά ποθούμε. Να μην επαναπαυόμαστε μόνο στα όσα μας αξίζουν μα να παλεύουμε για περισσότερα. Να μην συμβιβαζόμαστε, να μην υποχωρούμε. Να μην υποδουλωνόμαστε μα κραταιοί και υπερήφανοι να αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας.
Έτσι μάθαμε, που λες. Με το εγώ μας να μεγαλώνει και με το εσύ να μην μας απασχολεί όσο θα έπρεπε. Εγώ, θέλω να χαϊδέψω το εσύ σου, να το φροντίσω. Να απαλύνω τους πόνους του και να καθησυχάσω τους φόβους του, με λόγια γλυκά και πράξεις αληθινές. Αποφασιστικές. Να αφήσω το εγώ μου να ξεθυμάνει, να χρωματίσω το εσύ σου. Να μάθω να μην θέλω ό,τι δε μου ανήκει, να αρκούμαι σε αυτό που αξίζω. Και να υποχωρώ όταν χρειάζεται. Γιατί πάντα κάποτε χρειάζεται. Για να σε προστατεύσω. Για να με προστατεύσω. Για να μην τα θέλω όλα. Να μην είμαι ένας από όλους. Από τους όλους που τα θέλουν όλα. Για να γίνω ευτυχισμένη!

Advertisements

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s