Κοίτα και από τις δύο πλευρές

look_both_ways_summer.jpg
«Κοίτα και από τις δυο πλευρές» σε προετοιμάζει η σήμανση.
Μακάρι και στην ζωή να υπήρχαν τέτοιες υπενθυμήσεις!
Ακόμη και αν ήταν γραμμένες στα Ουαλικά…

Σαφείς πινελιές που σε προφυλάσσουν από το γνωστό που συχνά ξεχνάς, ή από το άγνωστο που δεν ξέρεις ότι θα έρθει. Να σε ενημερώνουν για επικείμενο κίνδυνο.
Άραγε θα τις λαμβάναμε υπόψιν μας; Ή όπως τις πινακίδες στο δρόμο θα ξεχνούσαμε ή θα παραλείπαμε να κοιτάξουμε από αριστερά και θα διασχίζαμε την άσφαλτο; Ή όπως τις συμβουλές αγαπημένων θα κάναμε σαν να μην τις είχαμε ακούσει ποτέ; Ή όπως την συνείδησή μας θα τις αγνοούσαμε;
Η διακινδύνευση μεγάλη. Εσύ τι ρίσκα παίρνεις και πόσο κοιτάς και τις δύο κατευθύνσεις;

Η παραπέρα ερμηνεία, θα ήταν ότι κάθε τι έχει παραπάνω από μία πλευρές. Ας πούμε δύο. Την θετική και την αρνητική. Θυμάμαι η καταπληκτική καθηγήτρια Αγγλικών μου, και όχι μόνο, έχει αμέτρητες ιδιότητες βλέπεις, πολύ-ψαγμένο-άτομο-σου-λέω, συνήθιζε για να βγάλει το σκορ στα 40 στα διαγωνίσματα να μετράει ένα προς ένα τα σωστά «τικ», αντί να αφαιρέσει τα λάθη αμέσως. Έλεγε, ότι θέλει πάντα να επικεντρώνεται στα θετικά, και ας χρειάζεται να αφιερώσει περισσότερο χρόνο. Άλλωστε, αν τα θετικά δεν αξίζουν περίσσεια του χρόνου μας, τι την αξίζει?? Εσύ, λοιπόν, για να βγεις κερδισμένος, κοίτα και τις δυο πλευρές, και διάλεξε την δική σου. Έχε στο νου σου τα δεδομένα, ζύγισε τις εναλλακτικές και πάρε θέση. Στάσου εκεί που γίνεσαι καλύτερος, με μεγαλύτερα χαμόγελα, πιο ζεστές αγκαλιές και ειλικρινείς ματιές, γερές χειραψίες και ανοιχτή καρδιά. Επίλεξε την »ευτυχισμένη» πλευρά.

Οπότε, για να συγκεράσουμε και τις δύο πλευρές τις φωτογραφίας -αφού περί πλευρών η συζήτηση!-, συνοψίζοντας, προσοχή στους κινδύνους και θυμήσου να ρίχνεις μια ματιά και στις δυο πλευρές πριν διαλέξεις την δική σου -πιστεύω και στις δυο θα βρεις θετικά! Και φυσικά, μάθε Ουαλικά, είναι μια ξεχωριστή γλώσσα που χρησιμοποιείται και ίσως σου φανεί χρήσιμη!

Advertisements

3 thoughts on “Κοίτα και από τις δύο πλευρές

  1. Η προτροπή σου στο τέλος «μάθε ουαλικά» είναι απίστευτη!!!
    Ως λάτρης των ξένων γλωσσών, ίσως θα πρέπει να την ακολουθήσω…

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s