Στην ίδια σελίδα

little_prince.jpg
Πώς γίνεται να προχωρήσεις, αν ακόμη διαβάζεις την ίδια σελίδα;
Αναρωτιέμαι. Λες θες να προχωρήσεις, μα σε βλέπω. Εκεί.

Κοντεύουν δύο χρόνια από τότε. Και εσύ είσαι ακόμη στο ίδιο παγκάκι, ξεφυλλίζεις το ίδιο βιβλίο. Με το βλέμμα κολλημένο στην ίδια σελίδα. Συνέχεια εκεί. Την έχεις διαβάσει ξανά και ξανά. Ξέρεις κάθε σειρά της, λέξη λέξη. Την έχεις διαβάσει με λιακάδα, κάτω από την ροζ σου ομπρέλα όταν ψιχάλιζε, φορώντας τα γάντια σου με συντροφιά μια αχνιστή σοκολάτα, με πεταλούδες γύρω σου να πετούν και τα λουλούδια να χρωματίζουν το γρασίδι.

Και λες θες να προχωρήσεις. Θες να συνεχίσεις. Να δεις πώς τελειώνει το βιβλίο. Κλείσε, λοιπόν το κεφάλαιό σου, που τόσο σου άρεσε μα έχει τελειώσει και περιπλανήσου στις επόμενες σελίδες. Μόνο έτσι θα μάθεις την εξέλιξη. Μόνο τότε θα έχει εξέλιξη. Ισχύει ότι κάθε φορά που διαβάζεις αυτήν την σελίδα μπορεί να καταλήγεις σε νοήματα που διαφέρουν, όμως, αυτά που γράφτηκαν δεν πρόκειται να αλλάξουν, όσο και αν σταθείς εκεί, όσο διαφορετικά και αν την ερμηνεύεις, όσες φορές και αν την διαβάσεις.

Εύχομαι την επόμενη φορά που θα σε συναντήσω, να βαστάς άλλο βιβλίο. Τόσα έχει μέσα η βιβλιοθήκη μου, μπορώ να σου δώσω εγώ ένα. Καινούριο, αλλιώτικο. Και να το διαβάζεις με ευλαβή ενθουσιασμό, σελίδα προς σελίδα. Προχωρώντας.

Advertisements

2 thoughts on “Στην ίδια σελίδα

    1. Καλώς την! Σ’ ευχαριστώ Πολυξένη! 🙂 Εδώ, να θυμάσαι, υπάρχει άπλετος χώρος για να παραθέτετε (ή και να παρατίθετε αν προτιμάτε…!) και εσείς τις δικές σας σκέψεις… Αναμένω, λοιπόν!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s