Οι πιο νόστιμες τηγανίτες στο λεπτό

Για τις νωχελικές Κυριακές που θες να τους δώσεις ξεχωριστή γεύση, αλλά όχι με αλμυρή νοστιμιά όπως αυτήν, η συνταγή που ακολουθεί είναι η απάντηση. Τηγανίτες μελένιες με τριμμένο μηλαράκι, αφράτες και λαχταριστές. Βάλε τον καφέ να γίνεται, μουσικούλα και ξεκίνα!

Να τι θα χρειαστείς (για 4 άτομα):
-1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-1 τριμμένο μήλο
-1 φλιτζάνι γάλα
-1 αυγό
-3 κ.σ. μέλι
-1 κ.σ. κανέλα
-4 κ.σ. ελαφρύ λάδι (πχ. αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο)
-ότι σ’ αρέσει για να τις γαρνίρεις μέλι, κανέλα, φρούτα, ζάχαρη άχνη, λιωμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, παγωτό και η λίστα δεν σταματά

Χτυπάς το αυγό με το γάλα και την κανέλα. Το αναμειγνύεις με το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτεις το τριμμένο μήλο και το μέλι και ανακατεύεις καλά. Το μείγμα σου είναι έτοιμο!

Σε αντικολλητικό τηγανάκι ζεσταίνεις μια κουταλιά λάδι και ρίχνεις με ένα κουτάλι από το μείγμα σου. Αφού ροδίσεις και από τις δυο πλευρές συνεχίζεις με την επόμενη τηγανίτα. Εμένα γίνονται τραγανές γύρω γύρω και αφράτες στο κέντρο, μια νοστιμιά! Συμπληρώνεις λάδι όταν δεις ότι τελειώνει αλλά με φειδώ για να γίνει ελαφρύ το πρωινό μας. Τις ακουμπάς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να σερβίρεις.

Τρώγονται ζεστές με μεγάλο χαμόγελο. Βάζω πάντα μελάκι και λίγη κανέλα. Η συγκεκριμένη συνταγή επειδή έχει το μήλο κάνει τις τηγανίτες ήδη γλυκειές οπότε ίσως δε θες να τις περιχύσεις με επιπλέον μέλι. Η απόφαση δική σου!

Και καλή σου όρεξη!

Advertisements

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s