Χωράει το φθινόπωρο σε ένα βάζο;

Η φύση βαμμένη στα γήινα χρώματά της, να αφήνει φύλλα στο χώμα. Τα βαζάκια άδεια να με κοιτούν μόλις άνοιξα το συρτάρι. Τα κεράκια που ανάβω κάθε βράδυ έψαχναν νέο σπίτι. Μια σύντομη βόλτα εδώ, και κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την σημερινή κατασκευή.

Να τι θα χρειαστείς:
-Βάζα
-Φύλλα (χρησιμοποίησα από πλάτανο και δρυ)
-Ξυλόκολλα (η λευκή που μόλις στεγνώσει γίνεται διαφανής)
-Πινέλο
-Σχοινί

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και διασκεδαστική.

1. Αφού συγκεντρώσεις τα υλικά σου και βρεις ένα χώρο που θα είσαι άνετα να δημιουργήσεις, καθαρίζεις καλά τα βάζα και φροντίζεις να μην είναι λιπαρά, σκούπισέ τα καλά. Τα φύλλα μπορείς είτε να τα σιδερώσεις, είτε να τα βρέξεις ελαφρώς (παρέλειψα αυτό το βήμα και δυσκολεύτηκα αργότερα) ώστε να κολλήσουν ευκολότερα.

2. Τα βάζεις δοκιμαστικά πάνω στο βάζο για να δεις πώς σ’ αρέσουν. Ένα μεγάλο φύλλο, περισσότερα δίχως να ακουμπούν το ένα με το άλλο ή πολλά που αλληλοκαλύπτονται; Δε βάζουμε εμπόδια στη δημιουργικότητα, φτιάξε τα όπως τα οραματίζεσαι! Μετά, απλώνεις την κόλλα με το πινέλο πάνω στο βάζο, ακουμπάς προσεκτικά το φύλλο και το πιέζεις με τα δάχτυλά σου να κολλήσει. Συνεχίζεις απλώνοντας λεπτά στρώματα κόλλας πάνω από το φύλλο. Συνεχίζεις με το επόμενο. Και το μεθεπόμενο. Και ούτω καθεξής.

3. Περιμένεις 3-4 ώρες να στεγνώσουν καλά. Έπειτα γύρω από το στόμιο, περνάς σχοινί (ή κορδέλα, ή ό,τι σου αρέσει) και είναι έτοιμο! Μπορείς να βάλεις μέσα κεράκια ή να τα αφήσεις έτσι να διακοσμούν τον χώρο σου!

Advertisements

4 thoughts on “Χωράει το φθινόπωρο σε ένα βάζο;

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s