Λίστες.

λίστες to do lists

Πάντα μου άρεσαν. Ναι, οι λίστες. Μεγάλες πλανεύτρες και ακόμη μεγαλύτερες βοηθοί. Κρατάω τετραδιάκια, σημειωματάρια, χαρτιά, με γραμμές ή χωρίς, χρωματιστά ή λευκά, δεν έχει σημασία, όπου γράφω τι θέλω να κάνω, τι εναλλακτικές υπάρχουν, τι πρέπει να γίνει, τι να αγοράσω, τι να δοκιμάσω, τι να επισκεφθώ… Τόσο τα δύσκολα (που είναι για κάθε ήρωα της καθημερινότητας, όπως εμείς, άλλωστε) όσο και τα ευχάριστα (που και εσύ και εγώ πρέπει να τα απολαμβάνουμε συχνά). Μπορεί να θέλω να φτιάξω Χριστουγεννιάτικες κάρτες (ναι μόνη μου, γιατί γελάς;). Γράφω για ποιούς, γράφω τι υλικά θα χρειαστώ, γράφω ιδέες. Μπορεί να πρέπει να ετοιμάσω ένα γλυκό για κάποια γενέθλια. Γράφω τι πρέπει να προμηθευτώ, γράφω τι επιλογές έχω για να φορέσω και φυσικά γράφω υπενθύμηση να ευχηθώ στον εορτάζοντα.

 Όλα αυτά, όπως είδες, χωρίζονται σε κατηγορίες. Μέρη, εκδηλώσεις, αντικείμενα, γεύσεις, άτομα, επιθυμίες, εκκρεμότητες, όνειρα. Τις προάλλες, διάβασα αυτό το αρθράκι και συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι η μόνη. Πολλοί δηλώνουν λάτρεις και κάποιοι, μάλιστα, δεν κρύβουν ότι δε μπορούν να κάνουν βήμα δίχως αυτές. Η συγγραφέας τις εξυμνεί και καλεί τους αναγνώστες να τις χρησιμοποιούν καθημερινά, καθώς αποτελούν την πηγή έμπνευσής της και την κρατούν σε κίνηση. Τι; Και εσένα σε εξυπηρετούν οι λίστες; Σου αρέσει να γράφεις; Σε βοηθάει να οργανώνεσαι; Αδειάζουν το μυαλό σου από περιττές έγνοιες; Σε κινητοποιούν;

Πριν κοιμηθώ, γράφω σε ένα αγαπημένο μαύρο δερμάτινο ντοσιέ τσέπης με στρογγυλά όμορφα γράμματα τα της επόμενης ημέρας. Κάπως έτσι οργανώνω την εβδομάδα, τον μήνα, το διάστημα πριν τα Χριστούγεννα και πάει λέγοντας. Στόχοι, πόθοι και μυστικά παίρνουν μορφή, καθώς από το νου μου γράφονται (ή και ζωγραφίζονται, ανάλογα με τη διάθεση) και αυτό είναι το πρώτο τολμηρό βήμα για να τους θέσω σε εφαρμογή. Για να μην τους ξεχάσω, για να μην αποκλίνω από την επιθυμητή πορεία και βαδίσω σε άλλη κατεύθυνση, για να μην ψάχνω τι να κάνω στην ελεύθερη ώρα ή σε περίπτωση που προκύψει μεγάλο χρονικό κενό. Για να διαχειρίζομαι τον χρόνο μου αποτελεσματικά και να κρατάω αρχείο. Και μέσα στη μέρα σβήνω τα όσα ολοκλήρωσα και μαζί με το τσεκ (τικ, πες το όπως αγαπάς) έρχεται μια απερίγραπτη αίσθηση ολοκλήρωσης.  Κάπως έτσι μετράω μικρές νίκες. Και χαίρομαι μόνη μου. Σ’ αφήνω τώρα, γιατί, σύμφωνα με τη λίστα μου, έχω πολλά να κάνω μέχρι το ΣΚ!

Να γράψω το πόστ για τις λίστες. Τσεκ. Να το δημοσιεύσω. Νταμπλ τσεκ!
Εσένα τι γράφουν οι λίστες σου;

Advertisements

6 σκέψεις σχετικά με το “Λίστες.

  1. Χωρίς τις λίστες μου δεν κάνω βήμα!!! Από τα ψώνια της ημέρας ή της εβδομάδας…μέχρι τις υποχρεώσεις των επόμενων ημερών και ό,τι άλλο θεωρώ εγώ απαραίτητο για να είμαι οργανωμένη!!!!! Είμαστε πολλές τελικά!!!!! Και μου αρέσουν οι οργανωμένοι άνθρωποι!!!!!!!!!!!!!!

    1. Καλώς την Δώρα! Δεν ήξερα πόσο αγαπάς την οργάνωση. Βλέπεις, όσο μιλάμε για τις συνήθειές μας σ’ αυτήν την μικρή παρέα όλο και περισσότερα κοινά βρίσκουμε 🙂
      Ποια είναι τα επόμενα τσεκ στην λίστα σου?

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s