Cookies με σοκολάτα

Τι πιο Χριστουγεννιάτικο από μερικά μπισκότα σοκολάτας; Τα ψήνεις και τα έχεις έτοιμα και για τον Άγιο Βασίλη δίπλα στο τζάκι. Δεν ξέρω αν ήμουν naughty or nice πέρυσι μα πριν ακόμη γράψω το γράμμα αποφάσισα να φτιάξω τα μπισκότα. Αν προτιμάς την απόλυτα σοκολατένια εκδοχή τους κλικ γρήγορα εδώ ή εδώ για την απόλυτη γευστική υπερβολή!

Μια γεύση κλασική, πλημμυρισμένη από το άρωμα της καστανής ζάχαρης. Μικρές τραγανές μπουκίτσες που σε κάνουν να χαμογελάς σαν άτακτο παιδί. Τα τρως σκέτα, τα βουτάς σε γάλα, είναι πολύ καλή ιδέα για ένα απόγευμα με φίλους ή για να τα πάρεις σε μια εκδρομή.

Έτσι, που λες, Παρασκευή ήταν θαρρώ, πάω να πάρω mixer χειρός για να ετοιμάσω τα μπισκότα, μετακόμισα, βλέπεις, και μαζί με την πόλη αποχαιρέτισα και τις κουζινικές μου ανέσεις. Όταν είδα την τιμή σκέφτηκα ότι θα περιμένω λίγο ακόμη για να πάρω ένα κανονικό mixer (είχε μικρή διαφορά) και έφυγα με το κεφάλι ψηλά. Λοιπόν, αυτά τα μπισκότα τα έφτιαξα με σύρμα, άρα μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ. Χωρίς μίξερ. Παράλληλα, ήταν εξαιρετική γυμναστική για τον τρικέφαλο. Αμέ. Είναι μια παραλλαγή από αυτό το αγαπημένο μου σάιτ.

cookies.jpg

Να τι θα χρειαστείς για 32 μπισκότα:
– 3 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 1/4 κγ baking soda
-1 1/4 κγ baking powder
-1 1/4 φλ μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (δες εδώ)
-1 1/2 φλ καστανή ζάχαρη
-1 φλ κρυσταλλική ζάχαρη
-2 αυγά
-2 κγ βανίλια
-1 φλ κομμάτια σοκολάτας (διάλεξε την καλύτερη ποιότητα!)
-λαδόκολλα

Αφήνεις το βούτυρο να μαλακώσει. Προσπάθησε (αν δεν είσαι όπως εγώ που τώρα αποφασίζω να φτιάξω κάτι και τώρα ξεκινάω) να αφήσεις τα υλικά σου αρκετή ώρα εκτός ψυγείου να έχουν πάρει θερμοκρασία δωματίου. Θα χρειαστείς δύο δοχεία, στο ένα θα αναμείξουμε αρχικά τα υγρά και στο άλλο τα στερεά υλικά.

Ξεκινάς χτυπώντας το βούτυρο με την καστανή και την λευκή ζάχαρη. Συνεχίζεις μέχρι να αφρατέψει το μείγμα σου. Προσθέτεις τα αυγά (χτύπα τα πάντα σε ξεχωριστό σκεύος ώστε αν τυχόν είναι χαλασμένα να μην χαλάσει όλο σου το μείγμα) με την βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στο άλλο δοχείο κοσκινίζεις το αλεύρι, βάζεις baking soda και baking powder και τα ρίχνεις στο δοχείο με τα υγρά σταδιακά, ώστε να ανακατευτεί καλά. Αφήνεις το μείγμα 5 λεπτά να ξεκουραστείτε και οι δύο (καθάρισε τα σκεύη για να έχεις χώρο στην κουζίνα σου!) και μετά προσθέτεις τη σοκολάτα και το ξαναχτυπάς. Φροντίζεις να είναι λείο και αφράτο.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Στρώνεις τη λαδόκολλα στο ταψάκι σου (εγώ χρειάζομαι δύο ταψάκια) ρίχνεις λίγο αλευράκι και με δύο κουτάλια του γλυκού βάζεις μικρά βουναλάκια από το μείγμα σου με απόσταση 2-3 εκατοστών. Στο ψήσιμο απλώνουν και θέλουν χώρο. Ψήνεις για 15-17 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο και με τις προτιμήσεις σου.

Μετά, μην ξεχαστείς όπως εγώ, και βγάλε γρήγορα τα μπισκότα για να παγώσουν. Εγώ τα άφησα στο φούρνο και αυτή τη φορά βγήκαν υπερτραγανά. Εσύ τα θες αφράτα οπότε θα τα αφήσεις εκτός φούρνου! Συνοδεύονται με μελωδική μουσική και σκανταλιάρικη διάθεση.

Και καλή σου όρεξη!

2 thoughts on “Cookies με σοκολάτα

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s