Πραγματικά Χριστούγεννα

Christmas.jpg

Πραγματικά Χριστούγεννα.

Κυριακή. Κόσμος στους δρόμους και στα μαγαζιά. Σακούλες με ψώνια στο χέρι. Λαμπιόνια. Μελαγχολία. Υψηλοί τόνοι και φωνές να απαιτούν, να ζητούν, να επιβάλουν. Γκρίνια. Πλαστικοί Αη-Βασίληδες και μουσική που πάει αργά γιατί οι μπαταρίες τελειώνουν. Συμφόρηση. Τα περιτυλίγματα θα σκιστούν και τα δώρα θα ανοιχτούν λαίμαργα, τα πλούσια γεύματα θα έρθουν στο τέλος τους, τότε, η απληστία των ημερών θα δώσει τη θέση της σε ένα κενό.

Σήμερα, ένιωσα τα πραγματικά Χριστούγεννα. Άρωμα τριαντάφυλλο, σα λουκουμάκι. Λιγοστό φως. Αγγελικές φωνές. Μελωδίες γνώριμες. Μια αίσθηση γαλήνης. Ειρηνικές συζητήσεις, γέλια και αγκαλιές κάπου εκεί στο αυτοκίνητο, σε ανηφόρες γεμάτες κυπαρίσσια. Εκεί, στον καθαρό αέρα, εκεί στο βουνό, βλέποντας το δειλινό να αγκαλιάζει τις κορφές, εκεί ένιωσα τα πραγματικά Χριστούγεννα. Αθόρυβα. Απλά. Ανυπόκριτα. Αληθινά.

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα σε όλους. Με ουσιαστικά χαμόγελα και πράξεις αγάπης. Ταπεινές, που δε θα βροντοφωνάζουν, δίχως να προβάλονται, δίχως να προσβάλουν, χωρίς να μένουν στην επιφάνεια γλιστρώντας σε μια ζεστή ουσία. Τα πραγματικά Χριστούγεννα, ναι, είναι αγάπη. Που κρύβεται στο ό,τι. Που μπορείς να δώσεις καθημερινά, αδιάκριτα και χωρίς αντάλλαγμα. Θέλεις;

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Πραγματικά Χριστούγεννα

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s