Πραγματικά Χριστούγεννα

Christmas.jpg

Κυριακή. Κόσμος στους δρόμους και στα μαγαζιά. Σακούλες με ψώνια στο χέρι. Λαμπιόνια. Μελαγχολία. Υψηλοί τόνοι και φωνές να απαιτούν, να ζητούν, να επιβάλουν. Γκρίνια. Πλαστικοί Αη-Βασίληδες και μουσική που πάει αργά γιατί οι μπαταρίες τελειώνουν. Συμφόρηση. Όταν τα περιτυλίγματα σκιστούν και τα δώρα ανοιχτούν λαίμαργα, όταν τα πλούσια γεύματα έρθουν στο τέλος τους, η απληστία των ημερών θα δώσει τη θέση της σε ένα κενό.

Σήμερα, ένιωσα τα πραγματικά Χριστούγεννα. Άρωμα τριαντάφυλλο, σα λουκουμάκι. Λιγοστό φως. Αγγελικές φωνές. Μελωδίες γνώριμες. Μια αίσθηση γαλήνης. Ειρηνικές συζητήσεις, γέλια και αγκαλιές κάπου εκεί στο αυτοκίνητο, σε ανηφόρες γεμάτες κυπαρίσσια. Εκεί, στον καθαρό αέρα, στο βουνό, βλέποντας το δειλινό να αγκαλιάζει τις κορφές, εκεί ένιωσα τα πραγματικά Χριστούγεννα. Αθόρυβα. Απλά. Ανυπόκριτα. Αληθινά.

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα σε όλους. Με ουσιαστικά χαμόγελα και πράξεις αγάπης. Ταπεινές, που δε θα βροντοφωνάζουν, δίχως να προβάλονται, χωρίς να μένουν στην επιφάνεια. Τα πραγματικά Χριστούγεννα, ναι, είναι αγάπη. Που κρύβεται στο ό,τι. Που μπορείς να δώσεις καθημερινά, αδιάκριτα και χωρίς αντάλλαγμα. Θέλεις;

One thought on “Πραγματικά Χριστούγεννα

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s