Τραγανά Ταρτάκια στη Στιγμή

Ετοιμαζόμασταν για εκδρομή. Ήθελα να πάρω κάτι μαζί για να τσιμπήσουμε όταν ο καθαρός αέρας θα μας άνοιγε την όρεξη, φορώντας ψάθινα καπέλα και με τα μαλλιά να ανεμίζουν ανέμελα. Ξέρεις. Εξοχή. Ήλιος. Χαρά. Δεν είχα και πολλή ώρα, έπρεπε να διαλέξω και το καπέλο που λέγαμε, οπότε αυτοσχεδίασα. Και ήταν, τολμώ να πω -ταπεινά-, μια μικρή επιτυχία.

Να τι θα χρειαστείς (για 6 ταρτάκια):
– 1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας
– 2 μπαλάκια μοτσαρέλας κομμένα σε λωρίδες
– ντοματίνια κομμένα στα δύο
– 3 φέτες γαλοπούλα
– 1 κολοκυθάκι
– 1 πράσσο
– φρέσκα φύλλα μέντας
– πιπεράκι
– 6 κουταλιές χυμό ντομάτας (ή κέτσαπ)

ταρτάκια στιγμήςΠροθερμαίνεις το φούρνο στους 210 βαθμούς κελσίου. Αν έχεις χρόνο αφήνεις τη μοτσαρέλα να βγάλει το ζουμάκι της πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, πλένεις και κόβεις τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια, τα τσιγαρίζεις ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι (εκτός από τα ντοματίνια) και κόβεις τη σφολιάτα σε 6 ίσα ορθογώνια παραλληλόγραμμα.

Απλώνεις το χυμό της ντομάτας, αλατοπιπερώνεις, βάζεις την γαλοπούλα, τη μοτσαρέλα, τα λαχανικά και τέλος τα ντοματίνια. Γυρίζεις τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα ώστε να αγκαλιάσουν το μείγμα (εξ ού και ο τίτλος ¨ταρτάκια¨) και ψήνεις για περίπου 15-20 λεπτά στους 180-190 βαθμούς κελσίου. Όποτε η σφολιάτα σου ροδοκοκκινήσει μπορείς να τα βγάλεις και αφού τα αφήσεις λίγα λεπτά να παγώσουν προσθέτεις και τα φύλλα μέντας και ίσως λίγο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι ακόμη.

Ζεστά είναι υπέροχα μα αποτελούν δίχως ερώτημα και μια λιχουδιά που μπορείς να απολαύσεις κρύα. Ιδανικό για πικ-νικ ή ως ορεκτικό σε ένα γεύμα στο σπίτι. Μπορείς να δοκιμάσεις ό,τι λαχανικά έχεις! Και καλή σου όρεξη!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s