Τα πιο νόστιμα Μπιφτεκάκια

Για το πρώτο επίσημο τραπέζι που έκανα στο σπίτι σε συγγενείς είχε προηγηθεί εκτενής έρευνα και αρκετοί πειραματισμοί. Ένα από τα φαγητά που κέρδισε τον διαγωμισμό και αν και πολύ συνηθισμένο τόλμησα να φτιάξω ήταν μια παραλλαγή από τα Μπιφτέκια Γαλοπούλας με Πουρέ Γλυκοπατάτας και Ταχίνι του Άκη από εδώ. Άρεσε σε όλους και έκτοτε την φτιάχνω συχνά. Μια συνταγή εύκολη, βασική και γρήγορη που σου υπόσχομαι ότι θα λατρέψεις.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι τροποποίηση αυτής του βιβλίου, μα εξίσου νόστιμη. Χρησιμοποίησα κιμά μοσχαρίσιο, χωρίς πολύ λίπος και βγήκε υπέροχο, ενώ άλλαξα ελαφρώς τις αναλογίες.

Να τι θα χρειαστείς (για 6 μικρά μπιφτεκάκια):
-300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
-1 κρεμμύδι ξερό
-1 καρότο
-1 πιπεριά Φλωρίνης
-1 αυγό -θυμίζω ότι προτιμάμε βιολογικής καλλιέργειας
-αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκειά (ποσότητες προσαρμοσμένες στη δική σου γεύση)
-θυμάρι (βάζω πολύ)
-3 φέτες ψωμί ολικής (ή αλλιώς 95 γραμμάρια)
-1 σκελίδα σκόρδο
-40 γραμμάρια ελαιόλαδο για τον κιμά
-λίγο ελαιόλαδο για να σωτάρεις τα λαχανικά
-λεμονάκι για το σερβίρισμα

skinny burger μπιφτεκάκι
Καλό είναι να ετοιμάσεις τον κιμά την παραμονή που θα σερβίρεις τα μπιφτεκάκια σου ώστε να μαριναριστεί αρκετά. Ο Άκης προτείνει από 1 μέρα έως 2 ώρες.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Θρυματίζεις το ψωμί, με το σκόρδο, δυο κουταλιές του γλυκού θυμάρι, πάπρικα, αλατάκι και πιπεράκι στο μούλτι. Θα μοσχοβολήσει η κουζίνα σου και ακόμη δεν έχουμε καλά καλά ξεκινήσει… Απλώνεις σε μια λαδόκολλα το μείγμα και το φρυβανίζεις στο φούρνο για δέκα λεπτάκια.
Συνεχίζεις με το μούλτι όπου ρίχνεις τα λαχανικά, δηλαδή το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και την άλλη σκελίδα σκόρδο με λίγα αρωματικά. Θες απλώς να ψιλοκοπούν και όχι να γίνουν πάστα. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνεις ελάχιστο λάδι και τα καραμελώνεις.

Αφού το ψωμί και τα λαχανικά έχουν κρυώσει, τα ανακατεύουμε σε ένα δοχείο με τον κιμά, το αυγό (που θα είναι καλό να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου), το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, λίγη πάπρικα ακόμη και το θυμάρι. Ζυμώνεις καλά και το αφήνεις να μαριναριστεί στο ψυγείο.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου, πλάθεις τα μπιφτεκάκια και ψήνεις στους 180 για 25 περίπου λεπτά. Ζουμερά, αρωματικά και πολύ αφράτα θα σε κάνουν να θες κι άλλα!

Θα ακολουθήσει άλλο πόστ με τον πουρέ γλυκοπατάτας που είναι υγιεινό και πεντανόστιμο συνοδευτικό. Ως τότε μπορείς να φας τα μπιφτεκάκια σου με σαλάτα ή ό,τι άλλο λαχταράει η όρεξή σου!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s