Υπέροχη τούρτα Oreo (Cookies and Cream)!

Μια Κυριακή έφτιαξα αυτήν την τούρτα από το αγαπημένο site Cupcakes and Cashmere. Ως συνήθως, έκανα κάποιες αλλαγές, γι’ αυτό σου δίνω και την αυθεντική συνταγή για να μπορέσεις να διαλέξεις ποια σε εκφράζει περισσότερο ώστε να την δοκιμάσεις!

Μικρή νόμιζα ότι είναι δύσκολο να φτιάξεις στο σπίτι τούρτα, όμως η αμερικάνικη εκδοχή τους είναι κεκάκια το ένα πάνω στο άλλο με frosting (αααχ…). Άρα μπορείς και εσύ να τα ετοιμάσεις τη δική σου φαντασμαγορική χειροποίητη τούρτα!

Για να κάνεις και εσύ την υπέροχη αυτή δημιουργία Cookies and Cream, να τι θα χρειαστείς:

Για τα κέικ:
-2 ταψάκια 24-26 εκατοστά διάμετρο, ή ακόμη καλύτερα 3 ταψάκια με διάμετρο 20-22 εκατοστά.
-250 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-1 κούπα ζάχαρη λευκή
-1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
-4 αυγά (έβαλα 3 αλλά δοκίμασε ό,τι προτιμάς)
-3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
-3 κ.γ. baking powder
-1/2 κ.γ. αλάτι
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-1/2 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλο
-1 κούπα γάλα

Για το frosting:
-200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-4 κούπες ζάχαρη άχνη
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
-4 κ.σ. γάλα
-1 μεγάλο κουτί μπισκότα oreo που δυστυχώς θα τους έχεις αφαιρέσει την γέμιση (την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και με την γέμιση, να ξέρεις, αλλά η συνταγή έλεγε χωρίς και είπα πρώτη φορά να το ακολουθήσω. Μπορείς να την φας και σκέτη πάντως ή να την χρησιμοποιήσεις σε άλλο γλυκάκι!)

oreo cake
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, μετά ρίχνεις την ταχύτητα και προσθέτεις ένα ένα τα αυγά. Έπειτα, συνεχίζεις με το αλεύρι και το baking powder, το αλάτι και, τέλος, τα εκχυλίσματα βανίλιας, πικραμυγδάλου και με το γάλα.
Βουτυρώνεις τα ταψάκια σου και ρίχνεις μέσα το μείγμα. Ψήνεις για περίπου 20-25 λεπτά (εξαρτάται τι μέγεθος ταψάκι έχεις), ή μέχρι να βάλεις μια οδοντογλυφίδα στο μείγμα και να βγει στεγνή. Αφήνεις τα κέικ σου να κρυώσουν, ενώ, παράλληλα, ετοιμάζεις το γλάσο.

Χτυπάς τα υλικά για τη βουτυρόκρεμα να δέσουν καλά και να μη νιώθεις τη ζάχαρη στο μείγμα να ξεχωρίζει. Τόσο απλά! Τέλος, χτυπάς τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και αρχίζεις το στήσιμο της τούρτας σου.

Τοποθετείς το πρώτο κέικ πάνω στην τουρτιέρα/πιατέλα όπου θα την σερβίρεις. Προτείνεται από κάτω να βάλεις τρία φύλλα λαδόκολλας που θα σχηματίζουν ένα τρίγωνο αλλά θα εφάπτονται όλες στο κέντρο, ώστε στο τέλος να τα αφαιρέσεις με ευκολία (σε κάθε τούρτα με frosting αυτό κάνω, βοηθάει πολύ). Απλώνεις από το μείγμα του frosting στην επιφάνεια του κέικ και έπειτα πασπαλίζεις με τα μπισκότα. Αντίστοιχα, στο επόμενο κέικ βάζεις το μείγμα της βουτυρόκρεμάς σου στον πάτο και το κολλάς πάνω στα μπισκότα, αν έχεις και τρίτο κείκ, αφού απλώσεις βουτυρόκρεμα και στην πάνω επιφάνεια του μεσαίου και μπισκότα, βάζεις στην κάτω επιφάνεια του τελευταίου βουτυρόκρεμα και τέλος, απλώνεις όλη τη βουτυρόκρεμα που έμεινε στην τελευταία επιφάνεια και φροντίζεις να μείνει αρκετή για να καλύψεις και περιμετρικά την τούρτα.
Για να φτιάξεις το στεφανάκι από τα μπισκότα που βλέπεις στη φωτογραφία, κόβεις μια λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα και διάμετρο μικρότερη της τούρτας και ρίχνεις από πάνω τα μπισκότα, αφαιρείς τη λαδόκολλα και η τούρτα σου είναι έτοιμη!

Καλή σου απόλαυση!

One thought on “Υπέροχη τούρτα Oreo (Cookies and Cream)!

  1. Πολύ ωραία συνταγή! Σίγουρα θα την δοκιμάσω στο μέλλον!
    Πάντως την επόμενη φορα σίγουρα να μην αφαιρέσεις την γέμιση! Κι εγώ στο cheesecake δεν την αφαιρώ ποτέ και βγαίνει πολύ καλό και σίγουρα πιο νόστιμο!😉

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s