Τούρτα φράουλα, η λαχταριστή

Γλυκές φράουλες, αφράτο κέικ, δροσερό φρόστινγκ και φύγαμε!

Είδα πρώτη φορά αυτήν την συνταγή στο αγαπημένο Anne’s cake party παρμένη από την Pastaflora και μόλις τη δοκίμασα, με κάποιες μετατροπές, ως συνήθως, έκανε θραύση, ρωτήστε και τους φίλους μου, ή καλύτερα τους δικούς σας μόλις τους το σερβίρετε.

Η τσαχπινιά βρίσκεται στις κρυμμένες φράουλες μες στο παντεσπάνι, που τις ψήνεις μαζί με τη ζύμη… Αν θες να παίξεις με τις γεύσεις, πάρε τα υλικά και κρύψου στην κουζίνα!

Να τι θα χρειαστείς:
Για το παντεσπάνι:
-130 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-315 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
-1 κ.γ. αλάτι
-2 κ.γ. baking powder
-100 γρ. καστανή ζάχαρη
-100 γρ. ζάχαρη λευκή
-2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-180 γρ. γάλα
-1 κ.σ. απόσταγμα βανίλιας
-2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
-20 φράουλες
-ξύσμα από 1/4 λεμόνι

Για το φρόστινγκ:
-500 γρ. τυρί κρέμα
-400 γρ. κρέμα γάλακτος
-ξύσμα από 1/4 λεμόνι
-2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

-20 φράουλες για το γαρνίρισμα (μπορείς να τις έχεις μαρινάρει σε ροζέ αφρώδες κρασί ή σαμπάνια ή λιμοντσέλο)

strawberry cake
Χρησιμοποιείς δύο ταψάκια στρογγυλά των 22 εκατοστών. Επειδή δεν είχα το έκανα σε 26 και το κέικ μου άπλωσε και δεν βγήκε αρκετά ψηλό. Μην ανησυχείς, όμως, το φάγαμε!

Αν θες μαρινάρεις τις φράουλές σου όπως είπαμε παραπάνω.

Ετοιμάζεις το κέικ χτυπώντας τη μαργαρίνη (δεν είχα και έβαλα βούτυρο για πιο γεμάτη γεύση) με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια προς ψηλή ένταση για περίπου 5 λεπτάκια. Όταν αφρατέψουν χαμηλώνεις την ένταση και ρίχνεις τα αυγά σου (ένα ένα!), το γαλατάκι και τη βανίλια. Κοινώς, τα υγρά. Συνεχίζεις με το αλεύρι και το μπείκιν και όταν ενσωματωθούν μοιράζεις το μείγμα στα βουτυρωμένα και καλά αλευρωμένα ταψάκια σου. Προσθέτεις δέκα φράουλες στο κάθε μείγμα προς το κέντρο κυκλικά. Θα γίνουν σα μαρμελάδα μετά το ψήσιμο και αν δεν έχεις αλευρώσει και βουτυρώσει το ταψάκι σου επαρκώς θα σου κολλήσουν (the story of my life). Αν θες τους ρίχνεις και λίγη ζάχαρη (εγώ το παρέλειψα και βγήκε μια χαρά).

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνεις για περίπου 20 λεπτάκια στους 160 βαθμούς κελσίου.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις την κρέμα. Είναι πολύ απλή. Χτυπάς την κρέμα γάλακτος, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά σου στο μίξερ να αφρατέψουν. Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο.

Όταν βγει το κείκ το αφήνεις να κρυώσει καλά καλά. Έπειτα απλώνεις το 1/3 της κρέμας στο ένα κέικ, ρίχνεις και τις μισές φράουλες κομμένες, τοποθετείς το άλλο κέικ και συμπληρώνεις το υπόλοιπο μείγμα να είναι αφράτο και ρίχνεις τις υπόλοιπες φράουλες κάποιες ολόκληρες και κάποιες κομμένες. Αν θες ρίχνεις και λίγη άχνη από πάνω (επίσης το παρέλειψα και αν θες να ξέρεις δεν έμενε κομματάκι από την τούρτα μας).

Και καλή σου απόλαυση!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s