Θάλασσα

sailingΑρκεί να την ακούσεις, να την μυρίσεις ή ακόμη και να την δεις απ’ το παράθυρο ή κλεισμένη σ’ ένα κάδρο -κλείνεται ποτέ η θάλασσα;- για να σου φτιάξει τη διάθεση. Βάλσαμο στην ψυχή, χάδι στο νου. Σε φυγαδεύει μακρυά από τα ανιαρά, σε γεμίζει περιπέτεια, σ’ αφήνει με αρμύρα. Η πείρα της πυρά γίνεται για τα ξερόχορτα της καθημερινότητας που θες να καθαρίσεις. Αφρός λευκός, βαθύς βυθός, αλάτι, ιώδιο και αναζήτηση. Φευγιό στη φαντασία, στην γαλήνη, ταξίδι στο αλλού, στο μετά. Με μια βάρκα, μια σχεδία, ένα όνειρο.

Κάποιοι την οργώνουν. Πολλοί την ταξιδεύουν. Μερικοί με πανιά λευκά την σκίζουν. Άλλοι βουτούν και αρπάζουν τους θησαυρούς τους. Ορισμένοι στα βάθη της βύθισαν τα νιάτα τους και λιγότεροι εκεί θυσίασαν ευλαβικά την ίδια την πνοή τους. Είναι και αυτοί που την τραγουδούν ή την ζωγραφίζουν και με τις αναπαραστάσεις τους κρατούν την ακινησία της ζωντανή στα βουνά και στις πόλεις που οι παλμοί τους χτυπούν μακρυά της.

Εγώ την σέβομαι, χάνομαι στους ορίζοντές της, τη διασχίζω, γράφω γι’ αυτήν, την φωτογραφίζω, θαυμάζω τα πελάγη της, την κολυμπάω, την καταπίνω, την αφήνω να στεγνώνει πάνω μου, θέλω όλη να την κάνω δική μου, την αγαπώ και δεν την φοβάμαι, την απολαμβάνω -όχι μόνο κάθε καλοκαίρι αλλά κάθε χρόνο- σε κάθε βουτιά, σε κάθε ανάσα.

Advertisements

One thought on “Θάλασσα

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s