Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου – πώς να το κάνεις γρήγορα και απλά

Οι περισσότερες συνταγές ζητούν το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Το γλυκάκι για να φουσκώσει και να γίνει αφράτο και λαχταριστό ποθεί το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Η γιαγιά σου μοιράζεται μαζί σου το μυστικό της επιτυχίας της στο ανταγωνιστικό βασίλειο της κουζίνας, το οποίο δεν είναι παρά το ότι χρησιμοποιεί πάντα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

Όπου βούτυρο βάλε βούτυρο καρύδας, μαργαρίνη, οποιοδήποτε υποκατάστατο προτιμάς και ενσωματώνεις στη διατροφή σου.

Οπότε ξαναγυρνάμε στο θέμα μας. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Μάλιστα. Καθώς το βούτυρο όσο δεν το χρησιμοποιείς διατηρείται μόνο στο ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου χρειάζεται λίγη ώρα.

Τι θα γίνει, όμως, αν μόλις ξυπνήσεις από την Κυριακάτικη σιέστα σου και θες ένα λαχταριστό μπράουνι με το απογευματινό σου εσπρεσσάκι (τώρα); Δε θες να χάσεις ούτε λεπτό καθώς κάθε δευτερόλεπτο που χωρίζει τα χείλη σου από την σοκολατένια λάβα είναι μαρτύριο. Τι θα κάνεις; Πώς θα φέρεις το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με το λιγότερο δυνατό χρόνο;

Για να έρθει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου θα το κόψεις πολλά μικρά κυβάκια και θα το αφήσεις κοντά σε μια πηγή θερμότητας για λίγο (1-2 λεπτάκια). Έτσι θα γίνει πολύ πιο γρήγορα έτοιμο προς χρήση σε θερμοκρασία δωματίου. Συνεπώς θα ετοιμάσεις το λαχταριστό σου μπράουνι χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις.

Εναλλακτικά, για να φέρεις το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, αν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, αυτός θα σε σώσει. Θα βάλεις ένα ποτήρι με ελάχιστο νεράκι μέσα στο φούρνο να ζεστάνεις και αφού ζεσταθεί, θα πετάξεις το νερό και θα καλύψεις με το ποτήρι το βούτυρό σου ώστε να ζεσταθεί στη μικρή αυτή φωλίτσα.

Αυτοί είναι δυο απλοί τρόποι για να φέρεις το βούτυρό σου γρήγορα και εύκολα σε θερμοκρασία δωματίου! Εσύ, έχεις κάποια τρικ να μοιραστείς μαζί μας;

Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου – πώς να το κάνεις γρήγορα και απλά

  1. Παράθεμα: Red Velvet | S For Summer

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s