Παύση, η χρήσιμη.

summer winter

Χαθήκαμε, λες. Παύση. Πράγματι. Αμηχανία; Παύση. Χαθήκαμε. Ξαναλές. Ξανά παύση. Πάει καιρός πολύς. Παύση. Πειραματίζομαι αυτή την περίοδο σε διάφορους τομείς. Έτσι αφιέρωσα χρόνο να ετοιμάσω πολλά και διάφορα που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα για να δίνουν νότες και θύμησες από το καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα. Για εσένα και μόνο. Παύση. Λαμβάνω μηνύματα ότι χαθήκαμε, ναι, θα το παραδεχτώ, χωρίς παύση. Μα, ξέρεις; (Παύση πάλι.) Πολλές μα τόσο πολλές οι αλλαγές το τελευταίο τρίμηνο. Και έπονται ακόμη περισσότερες. Γιατί η ζωή είναι γεμάτη παύση και αλλαγή. Το τόπι που το λένε γη γυρίζει κι αλλάζει. Μα η νύχτα παύει με τη μέρα κι η μέρα παύει με τη νύχτα και η μια διαδέχεται αέναα την άλλη. Παύσεις και αλλαγές, λοιπόν.

Οπότε μια παύση είναι πάντα η λύση. Μια παύση είναι χρήσιμη. Για να πάρεις χρόνο να αφουγκραστείς. Για να πάρω χρόνο ν’ ανασάνω και να επιστρέψω. Ώστε όταν  μου λες χαθήκαμε, να έχω να σου πω νέα και παλιά και πολλά και μικρά και σπουδαία και ωραία και αληθινά. Μακρινά και χθεσινά και τωρινά και αυριανά. Δίχως παύση. Με μιαν ανάσα. Στην παύση αυτή κατάλαβες ότι σου λειψε το καλοκαίρι μες στο χειμώνα σου· και τα κύματα, και οι θάλασσες και ο ήλιος και τ’ άστρα και τα σπόρια από το καρπούζι και το πεπόνι και η μυρωδιά του πλαστικού φουσκωτού στρώματος και τα βότσαλα κάτω από τη σκηνή και η σκιά του πεύκου.

Χαθήκαμε. Μα το σημαντικό είναι ότι γυρίσαμε και σας περιμένουμε. Νέα χρονιά. Νέες αρχές. Κάθε χρονιά. Κάθε όποτε αποφασίζεις να αλλάξεις εμείς εδώ είμαστε να σε υποστηρίξουμε, να μοιραστούμε μαζί σου την έμπνευσή μας. Αυτό το λευκό του νησιού, την γεύση του ικαριώτικου κρασιού, το βιολί που ακούσαμε στο κάστρο της Αστυπάλαιας. Εκείνο το βράδυ που μας χτυπούσε ο αέρας και δεν προλαβαίναμε να μετράμε αστέρια να πέφτουν στην άκρη της γης. Την έκπληξη της πρώτης βουτιάς εκεί στο τέλος της άνοιξης, γύρω στην πρώτη του Μάη ανάμεσα σε διαδηλώσεις, σε λουλούδια και ειρήνη. Τη δροσιά της πηγής στα βράχια μετά την πεζοπορία στις βάθρες της Σαμοθράκης και το ξημέρωμα στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου. Έτοιμοι για νέες εμπειρίες να ζήσουμε το καλοκαίρι μας. Στιγμή τη στιγμή.

Advertisements

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s