Γάλα αμυγδάλου

Γάλα αμυγδάλου. Δηλαδή, νερό με αμύγδαλα, ή αλλιώς, αμύγδαλα με νερό που το αρωματίζουν, το βάφουν, το κάνουν ελαφρύ, αφρώδες, λευκό, ας πούμε γάλα! Το γάλα αμυγδάλου είναι εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, γεμάτο βιταμίνη Ε για λαμπερό δέρμα και μαλλιά, με λίγες θερμίδες και εκλεπτυσμένη γεύση. Αγόραζα μέχρι τώρα, μα με προβλημάτιζαν όλα αυτά στις ετικέτες. Γιατί να επιβαρύνομαι με τόσες ουσίες όταν το γάλα αμυγδάλου μπορεί να φτιαχτεί μόνο με αμύγδαλα και νερό; Στο σπίτι; Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά; Με αγνά υλικά και τη χαρά του ποιείν; Έτσι λοιπόν, αφού έψαξα και βρήκα και διάβασα διάφορες συνταγές (όπως εδώ που η Ella το παρουσιάζει με βίντεο για να πειστείς πόσο εύκολο είναι, ή εδώ, ή εδώ) ακολουθεί η δική μου παραλλαγή του σπιτικού γάλακτος αμυγδάλου.

Φυσικά, να σε ενημερώσω ότι ύστερα από το γάλα αμυγδάλου θα ακολουθήσουν το γήινης γεύσης γάλα βρώμης, το νόστιμο γάλα σουσαμιού, το εξωτικό γάλα καρύδας και το αγαπημένο μου γάλα φουντουκιού (η σειρά είναι τυχαία).

Να τι θα χρειαστείς (για περίπου 1 λίτρο γάλακτος αμυγδάλου):
-1 κούπα αμύγδαλα
-3 (με 4) κούπες νερό δροσερό (ή παγωμένο)

S For Summer Almond Milk Γάλα Αμυγδάλου

Ξέρω, θα πεις ότι επαναλαμβάνομαι, μα στ’ αλήθεια, η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή.

Μουλιάζεις τα αμύγδαλα σε νερό αποβραδίς. Βέβαια, αν βιάζεσαι, 6 ώρες αρκούν.

Ύστερα, ξεπλένεις τα αμύγδαλα καλά και αν θες τα ξεφλουδίζεις (ή έχεις χρησιμοποιήσει αποφλοιωμένα). Εγώ δεν τα ξεφλουδίζω και η γεύση του γάλακτος αμυγδάλου παραμένει τέλεια.

Για να πιεις το γάλα αμυγδάλου σου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις τα αμύγδαλα με το νερό στο μούλτι/μπλέντερ/μίξερ σου και να τα χτυπήσεις μέχρι να γίνει το μείγμα σου γαλακτερό (χαχα) και τα αμύγδαλα να έχουν γίνει σα σκόνη.

Τέλος, στραγγίζεις το νερό με τα πολτοποιημένα αμύγδαλα σε τουλπάνι ή τούλι ή άλλο ύφασμα (το τοποθετώ μέσα σε μικρό σουρωτήρι), το οποίο σφίγγεις. Το γάλα σου είναι έτοιμο. Εσύ το μεταφέρεις σε μπουκάλι ή βάζο η μπωλ που κλείνει αεροστεγώς. Ολόφρεσκο, μυρωδάτο και δροσιστικό.

Αν θες προσθέτεις μέλι ή κανέλα ή βανίλια ή κάρδαμο ή κακάο. Ή τίποτα!

Το σπιτικό γάλα αμυγδάλου φυλάσσεται στο ψυγείο για 3-5 μέρες. Το δικό μου φτάνει το πολύ για 3 μέρες καθώς καταναλώνεται άμεσα με την τραγανή σπιτική μου γκρανόλα, ή ως συνοδευτικό για τις χειροποίητες λαχταριστές μπάρες δημητριακών, οπότε δεν ξέρω πώς γίνεται έπειτα. Πριν το σερβίρεις ανακατεύεις καλά.

Η αμυγδαλόψυχα που θα μείνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί φυσικά! Θα την ψήσεις στους 100-120 βαθμούς κελσίου για περίπου μια ώρα και θα την χρησιμοποιήσεις σε άλλες συνταγές της αρεσκείας σου!

Και καλή σου απόλαυση!

One thought on “Γάλα αμυγδάλου

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s