Λαχταριστή Τάρτα Φράουλα Νηστίσιμη Vegan (χωρίς ζάχαρη!)

Άνοιξη. Χρώμα. Φρούτα. Φαντάζεσαι τραγανές τάρτες καλυμμένες με φρέσκιες φράουλες.
Άνοιξη. Προετοιμασία για το καλοκαίρι, aka μπουτάκια έξω, θάλασσες και ακτές. Φαντάζεσαι να τρέχεις στην παραλία καμαρώνοντας για την συνέπεια που επέδειξες στις προπονήσεις σου τον χειμώνα.
Σήμερα θα σου δώσω λύση για να συνδυάσεις τις λιχουδιές και την υγιεινή διατροφή με την Λαχταριστή Τάρτα Φράουλα!

Μετά την επιτυχία της Υπέροχης Τούρτας Παγωτό Μάνγκο Ανανά ήρθε η ώρα της Λαχταριστής Τάρτας Φράουλα η οποία είναι επίσης Vegan, Νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη και το κυριότερο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης! Η συνταγή είναι παραλλαγή της αγαπημένης Ella από εδώ.

Θα διαλέξεις ζουμερές φράουλες, θα χρησιμοποιήσεις αγνά υλικά και θα ετοιμάσεις ένα ελαφρύ επιδόρπιο που χορταίνει το μάτι και σε θωρακίζει με τα θρεπτικά συστατικά του. Εύκολη στην εκτέλεση, με ζωηρά χρώματα και δροσερή γεύση, η Λαχταριστή Τάρτα Φράουλα είναι το γλυκό που θα σε βάλει στην κουζίνα σύντομα.

Να τι θα χρειαστείς:

Για τη βάση:
-3 κούπες αμύγδαλα
-1 κούπα καρύδια
-2 κ.σ. λάδι καρύδας
-1 κούπα βασιλικούς χουρμάδες
-1/4 κούπας φράουλες
-1 κ.γ. μέλι

Για την κρέμα:
-1 ½ κούπα κάσιους
-1 ώριμη μπανάνα
-2 κούπες φράουλες
-2 βασιλικούς χουρμάδες
-5 κ.σ. μέλι
-1 κ.σ. λάδι καρύδας

Για το γαρνίρισμα:
-1 κούπα φράουλες

S For Summer Strawberry Cream Vegan Tart Λαχταριστή Τάρτα Φράουλα.jpg

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για να ψήσεις τη βάση της τάρτας. Αφού την έψησα θεωρώ ότι το ψήσιμο είναι προαιρετικό, αν δε θες δε χρειάζεται να την ψήσεις, η τάρτα φράουλα τρώγεται και ωμή, όπως, άλλωστε και η Τούρτα Παγωτό Μάνγκο Ανανά, κάνοντας όλο το γλυκό ωμό ανεβάζοντας κι άλλο τη διατροφική του αξία.

Βάζεις τα αμύγδαλα και τα καρύδια στο μπλέντερ/μούλτι/μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Ύστερα προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση μέχρι να δέσουν και να ξεκολλάνε από τα τειχώματα του κάδου.

Λαδώνεις με λάδι καρύδας μια ταρτιέρα ή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση.
Απλώνεις το μείγμα για τη βάση της τάρτας φράουλα και είτε το βάζεις στο φούρνο για 20 λεπτά, είτε στην κατάψυξη να σφίξει (την επόμενη φορά θα το βάλω στην κατάψυξη όπως της Τούρτας που είπαμε). Αφού βγάλεις την βάση από την κατάψυξη ή από το φούρνο όπου την αφήνεις να παγώσει και ύστερα απλώνεις το λαχταριστό μείγμα της κρέμας.

Το μείγμα της κρέμας φράουλας για την τάρτα μας χωρίς ίχνος πρόσθετης ζάχαρης το φτιάχνεις με τον εξής πολύ απλό τρόπο: βάζοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ/μούλτι/μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μοσχοβολήσει η κουζίνα σου φράουλα. Το βάζεις στο ψυγείο μέχρι είτε να ψηθεί η βάση της τάρτας φράουλα, είτε μέχρι να δέσει στην κατάψυξη.

Τέλος, αφού απλώσεις το λαχταριστό μείγμα κρέμας στην υγιεινή βάση της τάρτας χωρίς γλουτένη προσθέτεις τις φράουλες στολίζοντας, είτε κόβοντάς τες σε κομματάκια, είτε ολόκληρες, ανάλογα με τη διάθεσή σου. Τοποθετείς την τάρτα φράουλα στο ψυγείο για μία ώρα ή στην κατάψυξη για μισή ώρα και μετά σερβίρεις!

Η νηστίσιμη Λαχταριστή Τάρτα Φράουλα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη αν τυχόν μείνει διατηρείται κομμένη κομμάτια στην κατάψυξη.

Και καλή σου απόλαυση!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s