Γνώρισε την Ούρσουλα Φωσκόλου σε 9+1 απαντήσεις!

Η Ούρσουλα. Η Ούρσουλα. Τι να πω για την Ούρσουλα; Γνωριζόμασταν σαν από πάντα εξ’ όψεως. Στο σχολείο. Δεν είχαμε μιλήσει ποτέ. Μέχρι που τα κείμενά της από το fb ταξίδεψαν στην οθόνη μου, έτσι με ταξίδεψε και η Ούρσουλα Φωσκόλου και κάπως έτσι ήταν σαν να είχαμε μιλήσει. Τόσα χρόνια που δεν είχαμε μιλήσει ποτέ. Ήταν σα να την γνώρισα. Εκεί, τότε, μέσα από τα διηγήματα, τις μεταφράσεις και τις γραμμές της. Έπειτα βρεθήκαμε ξανά από κοντά και μιλήσαμε πια και πέρα από γραμμές, με λόγια και λέξεις και φωνή. Αλλά την Ούρσουλα την γνώρισα, όπως σου είπα, πολύ νωρίτερα, με τα γραπτά της. Και για να την γνωρίσεις και εσύ, προχώρα παρακάτω σε όσα έχει να μας πει με τις 9+1 απαντήσεις της!

S For Summer Ursula Foskolou

Γράφω, μεταφράζω, διαβάζω. Η πρώτη μου συλλογή διηγημάτων, με τίτλο Το κήτος, θα κυκλοφορήσει μετά το φθινόπωρο από τις εκδόσεις Κίχλη. Το πρωί θα με βρείτε στη δουλειά, κάποια ζεστά βράδια θα με βρείτε να γράφω πίνοντας ένα ποτήρι κρασί στον πεζόδρομο της Ηπίτου, τα μεσημέρια του Σαββάτου στην Πολιτεία. Οποιαδήποτε στιγμή, στην ιστοσελίδα του περιοδικού Φρέαρ. Αγαπημένη μου εποχή, το καλοκαίρι. Σε λίγες μέρες γίνομαι τριάντα.

-Τρεις λόγοι για να παλέψεις.

Έρωτας, λογοτεχνία, οι φλέβες στα χέρια ενός αγαπημένου προσώπου.

-Τρία έργα που διάβασες και συντάραξαν τις μέρες και τις νύχτες σου.

Οι Γάμοι και το Καλοκαίρι, του Albert Camus τα Εκατό Χρόνια Μοναξιάς του Gabriel García Márquez, o Θάνατος στη Βενετία, του Τόμας Μαν.

-Τρεις λέξεις που σε γοητεύουν και θα μπορούσες να λες συνέχεια.

Ασπαίρω, τρυφερεύω, φυλλορροώ

-Επιπλέον στοιχείο.

Ένα μικρό πεζό, που κρύβει καλοκαίρι.

Τα γυαλιά

Σ’ ένα συρτάρι βρήκα σήμερα, κομμάτια, τα γυαλιά σου. Με τ’ ακροδάχτυλα έπιασα ό,τι είχε μείνει απ’ τον αριστερό φακό και κοίταξα λιγάκι μέσα: μας είδα και τους δυο-βράδυ καλοκαιρού-να τρώμε στην κουζίνα. Σκυμμένη επάνω από το πιάτο σου, καθάριζες, μ’ ένα μικρό μαχαίρι, ψάρια. Έσταζε απ’ τον λαιμό σου ιδρώτας όμορφος, γυαλιστερός, αψύς -και αλμυρός φαντάζομαι- σαν αναπάντεχη γουλιά θαλασσινού νερού. Ένιωσα, ξαφνικά, να πνίγομαι. Άφησα, τότε, τα γυαλιά, που χύθηκαν και ίδια με κύμα, επέστρεψαν στο σκοτεινό συρτάρι.

Advertisements

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s