Vegan Parmesan

Φτιάξε τη δική σου Vegan Parmesan, κοινώς τη δική σου νόστιμη, σπιτική, νόστιμη, πανεύκολη, νόστιμη, νηστίσιμη, νόστιμη παρμεζάνα χωρίς γαλακτοκομικά σε 1 λεπτό! Νόστιμη είπαμε;

Δύο υλικά, ένα μούλτι/μίξερ και η Vegan Parmesan σου είναι έτοιμη.

Νηστεύεις; Έχεις αποκηρύξει από τη διατροφή σου τα γαλακτοκομικά; Είσαι vegan; Ξέμεινες από τυρί και λαχταράς να ρίξεις κάτι απογειωτικό πάνω από την ζουμερή σου μακαρονάδα; Ή απλώς θες να πειραματιστείς; Δε μας νοιάζει ποιος είναι ο λόγος που θες να φτιάξεις τη δική σου Vegan Parmesan, όπως και να ‘χει εμείς θα σου δώσουμε τις οδηγίες για να την ετοιμάσεις στο πι και φι. Μέχρι να πεις τυρί θα είναι έτοιμη. Ειλικρινά.

Να τι θα χρειαστείς για τη Vegan Parmesan:

-1 κούπα κάσιους (βάζω και λίγα φυστίκια μπραζίλιαν για πιο βουτυρένια υφή)
-3 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά

Τα υπόλοιπα υλικά για τη νηστίσιμη παρμεζάνα είναι προαιρετικά και είναι τα εξής:
-1 κουταλιά του γλυκού αλάτι ιμαλαϊων / θαλασσινό / με μπαχαρικά (αν δε σου φαίνονται αρκετά αλμυρά τα κάσιους ή αν έχει πάρει ανάλατα, βάλε ό,τι αλάτι σ’ αρέσει)
-1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι / ρίγανη / πάπρικα / μπούκοβο / σκόνη κρεμμυδιού / σκόνη σκόρδου προαιρετικά, όπως είπαμε, αν κάτι από αυτά σ’ αρέσει μπορείς να το δοκιμάσεις στη συνταγή σου

vegan-parmesan-s-for-summer

Τώρα ήρθε η ώρα που θα φτιάξεις τη δική σου Vegan Parmesan. Ρίχνεις στο μούλτι / μίξερ τα φυστίκια να τριφτούν. Εξαρτάται από τη δική σου διάθεση αν θα τα κάνεις σκόνη ή τραγανά κομματάκια που θα φαίνονται σε κάθε μπουκιά. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και το νηστίσιμο τυράκι σου που θυμίζει παρμεζάνα είναι έτοιμο! Δοκιμάζεις και αν θες προσθέτεις παραπάνω μαγιά για πιο τυρένια γεύση, αλάτι για να ‘ναι λίγο πιο αλμυρό ή κάποιο από τα προαιρετικά μας υλικά για να δώσεις μια διαφορετική πινελιά στο δημιούργημά σου.

Την Vegan Parmesan μπορείς να την ρίξεις πάνω από ζυμαρικά (ή καλύτερα να πω επιβάλεται;), σε σούπες, στη νηστίσιμη πίτσα σου (μη σου πω και στην πίτσα που θα φτιάξεις και θα έχει αντί ζυμάρι από αλεύρι κρούστα από κουνουπίδι…), να συνοδεύσεις μ’ αυτήν λαχανικά στο φούρνο ή φρέσκιες δροσερές σαλάτες. Χμ, οι περισσότεροι φίλοι μου (και η μαμά μου, γεια σου μαμά!) όταν έρχονται στο σπίτι και τους φτιάχνω την τρώνε απλώς με το κουταλάκι… Σκέτη. Ναι, αυτή είναι η δικαίωση για όσους κορόιδευαν την νηστίσιμη παρμεζάνα μου, ότι αφού την δοκίμασαν ζητούν ξανά και ξανά. Και σε αυτούς αφιερώνω την σημερινή ανάρτηση.

Αν έχεις και εσύ φίλους επιφυλακτικούς (ή ακόμη καλύτερα, επιφυλακτική μανούλα) στα πρωτοποριακά πειραματικά σου βήματα στην κουζίνα ή / και στη διατροφή, κοινοποίησέ τους την συνταγή και θα δεις – για την ακρίβεια, θα δουν εκείνοι.

Και καλή σας απόλαυση!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s