Red Velvet

Red Velvet

Σήμερα θα σου παρουσιάσω ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, το Red Velvet. Μια τούρτα με κόκκινη βελούδινη σάρκα και λευκό περιτύλιγμα. Το Red Velvet είναι επιβλητικό, είναι παιχνιδιάρικο, είναι νόστιμο, εντυπωσιάζει, τέρπει και ξελογιάζει. Συνήθως αναμειγνύω συνταγές και κάτι πετυχαίνω (The Cake Party, Αργυρώ, Joy the Baker) μα αυτή τη φορά, είπα να καταγράψω το τι κάνω διαφορετικά, ώστε το επιτυχημένο Red Velvet να μπορεί να ξαναγίνει πραγματικότητα.

Για το Red Velvet αυτή τη φορά βασίστηκα, για φαντάσου, στη συνταγή του Άκη και όλοι οι φίλοι μου γιόρτασαν μαζί την ροζ έκρηξη (γιατί μας βγήκε Pink Velvet όπως βλέπεις).

Να τι θα χρειαστείς:

Για τη ζύμη του Red Velvet

225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (δες πώς το φέρνεις σε θερμοκρασία δωματίου γρήγορα εδώ!)
400 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. άγλυκο κακάο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (φτίαξ’το εδώ)
1 κ.σ. ξίδι
3 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το frosting του Red Velvet

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (δες πώς το φέρνεις σε θερμοκρασία δωματίου γρήγορα εδώ!)
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (φτίαξ’το εδώ)
300 γρ. τυρί κρέμα (δροσερό)
50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό  (δροσερό)

red velvet akis s for summer

Για τη ζύμη του Red Velvet

Στρώσε λαδόκολλα στο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ταψάκι σου 30 x 40. Ναι, εδώ βρήκα εξαιρετικά πρωτοποριακό τον Άκη που σου δείχνει πώς να φτιάξεις Red Velvet, και γενικότερα κέικ με ορόφους χωρίς να χρειάζεσαι τρία τσέρκια ή φόρμες ή χωρίς να ψήνεις τον πρώτο όροφο, να φτιάχνεις μετά τον δεύτερο, να περιμένεις να βγει ο τελευταίος όροφος και να ταλαιπωρείσαι.

Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 140°C στον αέρα (όχι περισσότερο γιατί θα χαθεί το κόκκινο χρώμα).

Χτύπησε με το σύρμα στο μίξερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, για 5 περίπου λεπτά. Ρίξε ένα ένα τα αυγά και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα σκεύος κοσκίνισε τα στερεά σου, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το κακάο ανακατεύοντάς τα πριν τα ρίξεις στο μίξερ. Άλλαξα την υποδοχή του μίξερ μου σε αυτό το σημείο και έβαλα αυτή για ζύμες.

Σε ένα μικρό σκεύος ανακάτεψε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής πριν τα ρίξεις στο μίξερ.

Χτυπάς όλα τα υλικά στο μίξερ για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνεις ομοιόμορφα το μείγμα για το Red Velvet στο ταψάκι και ψήνεις για 45 λεπτά. Προσέχεις να μη σου αρπάξει και αλλοιωθεί το χρώμα.

Για το frosting του Red Velvet

Το frosting είναι όλη η τσαχπινιά του Red Velvet. Δίνει μια δροσερή γεύση που αγκαλιάζει το κόκκινο βελούδο και απογειώνει το σύνολο.

Πρόσεχε η θερμοκρασία στην κουζίνα σου να είναι δροσερή για να μη σου λιώσει.

Βάζεις το βούτυρο σε μικρά κομμάτια στο μίξερ με την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάς στην αρχή σιγά για να μην γεμίσει η κουζίνα σου με ζάχαρη άχνη και ύστερα πιο δυνατά για 3-4 λεπτά.

Ύστερα, σειρά έχει το τυρί και το γιαούρτι. Τα προσθέτιες και χτυπάς για επιπλέον το πολύ 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για το frosting του Red Velvet.

Όταν διαλυθεί όλο το βούτυρο και ασπρίσει η κρέμα τότε την αφαιρείς από το μίξερ και την βάζεις στο ψυγείο για να παραμείνει σφιχτή.

Για τη σύνθεση

Κόβεις ένα κομμάτι λαδόκολλα σε τρία ίσια ορθογώνια παραλληλόγραμμα κομμάτια και τα τοποθετείς στον πάτο της πιατέλας που θα σερβίρεις το Red Velvet σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.

Αφού παγώσει καλά το κέικ, παίρνεις ένα πιάτο και το βάζεις στην άκρη πάνω στο κέικ (το πιάτο να φτάνει μέχρι τη μέση, περίπου 18 εκατοστά).

Κόβεις το κέικ γύρω από το πιάτο και έτσι φτιάχνεις μόνος σου ένα στρογγυλό παντεσπάνι. Επαναλαμβάνεις για να κόψεις τον δεύτερο όροφο του κέικ σου. Τώρα κόψε μισό πιάτο από την μία πλευρά που περίσσεψε και μισό πιάτο από την άλλη πλευρά που περίσσεψε.

Ο τρίτος όροφος γίνεται από δύο μισά κομμάτια όπου θα τα ενώσεις.

Στο τέλος θα βρεθείς με τρία στρογγυλά παντεσπάνια. (Τα κομμάτια που θα περισσέψουν -αν δεν τα φας όλα δοκιμάζοντάς τα και γιορτάζοντας για την υπέροχη γεύση που δημιουργήσαμε- θα τα χρησιμοποιήσεις για να πασπαλίσεις το Red Velvet κέικ σου από πάνω)

Στρώνεις το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα σου, απλώνεις λίγο από το frosting σε όλη την επιφάνεια.

Βάζεις από πάνω τον δεύτερο όροφο, δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία.

Βάζεις και το τρίτο παντεσπάνι και απλώνεις σε όλη την τούρτα το υπόλοιπο frosting.

Τοποθέτησε το Red Velvet στο ψυγείο για 4-5 ώρες να δέσει και να γίνει όπως πρέπει.

Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια από το παντεσπάνι που είχαν περισσέψει.

Και καλή σου απόλαυση!

Λέω να δοκιμάσω και vegan εκδοχή, υπάρχουν τόσο πολλές. Θα σε κρατήσω ενήμερο!

Advertisements

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s