Η Απόλυτη Σοκολατόπιτα

Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας την Απόλυτη Σοκολατόπιτα του Άκη. Ναι, έχει πολλή σοκολάτα (Σοκολατόπιτα σου τάζω, και μάλιστα Απόλυτη), πολύ βούτυρο, πολλά αυγά, πολλές θερμίδες, μα κάθε μπουκιά είναι η απόλυτη συνάντηση με την σοκολάτα. Και, πίστεψέ με, η γεύση είναι τόσο πυκνή που δε θα χρειαστείς δεύτερο κομμάτι (απευθείας).

Η συνταγή αυτή είναι λίγο μπελαλίδικη σε σχέση με τις άλλες που ανεβάζουμε μα την δοκιμάσαμε και δε μπορούσαμε παρά να τη μοιραστούμε μαζί σου. Γιατί τώρα που καλοκαιριάζει αυτή η Απόλυτη Σοκολατόπιτα παντρεύεται το παγωτό (εμείς είχαμε πάρει από τα Fresh απλό και βασικό και ελαφρύ παγωτό Vanilla) και το crumble φουντουκιού που θα φτιάξεις και θυμίζει μπισκότο αποθεώνει αυτή την σύζευξη.

Να τι θα χρειαστείς:

Για την Απόλυτη Σοκολατόπιτα:

  • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 6 αυγά και 3 κρόκους
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • λίγο κακάο για να βουτυροκακαώσουμε τη φόρμα μας

Για το απόλυτο ταίρι της Απόλυτης Σοκολατόπιτας, για το Crumble φουντουκιού (είχα βάλει επιπλέον φυστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα αλλά δε σημείωσα αναλογίες, οπότε σου δίνω την πρωτότυπη συνταγή του Άκη)

  • 100 γρ. φουντούκια ανάλατα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη

sokolatopita-akis

Η Απόλυτη Σοκολατόπιτα έχει την εξής ιδιαιτερότητα: θα ψηθεί σε μπεν μαρί, στο φούρνο.

Βάζεις το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (δες πώς θα το φέρεις γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου εδώ) σε χαμηλή φωτιά σε μπεν μαρί και το λιώνεις με τη σοκολάτα αφού την έχεις τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη και τους κρόκους με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Βουτύρωσε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 28 εκ. και την κακαοβουτύρωσέ την.

Ρίξε προσεκτικά λίγο από το μείγμα των αυγών στο μείγμα της σοκολάτας και ανακάτεψε απαλά κάνοντας κινήσεις σχηματίζοντας το σύμβολο του απείρου (ή ένα 8) και ύστερα ρίξε το μείγμα της σοκολάτας με μία σπάτουλα στο υπόλοιπο μείγμα με τα αυγά. Οι κινήσεις σου να είναι απαλές για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και για να είναι αφράτη η Απόλυτη Σοκολατόπιτα. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου.

Έπειτα, ρίξε το μείγμα στη φόρμα. Κάλυψε με αλουμινόχαρτο τη φόρμα και τοποθέτησέ την σε ένα μεγαλύτερο ταψί το οποίο θα γεμίσεις με νερό τόσο όσο να φτάσει τη μέση του ύψους της φόρμας.

Ψήσε για 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι όταν ακουμπήσεις ένα δάχτυλο στο κέντρο του ταψιού να μην κολλάει.

Τώρα θα χρειαστείς υπομονή. Περίμενε να κρυώσει η Απόλυτη Σοκολατόπιτα, για να την ξεφορμάρεις.

Σε περίπτωση που υποτιθέστω ότι δεν καταναλωθεί άμεσα η σοκολατόπιτα διατηρείται 4-5 μέρες καλά τυλιγμένη σε αεροστεγές σκεύος, τώρα που καλοκαιριάζει στο ψυγείο. Μπορείς να την φας κρύα ή να την ζεστάνεις λίγο (για να λιώσει πιο εύκολα πάνω της το παγωτό!) ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Για το crumble φουντουκιού

Αν δε σ’ αρέσουν τα φουντούκια (μα είναι ποτέ δυνατόν;) ή δεν έχεις εύκαιρα, δοκίμασε κάποιον άλλο ξηρό καρπό και ζήσε επικίνδυνα!

Προθέρμανε το φούρνο σου στους  160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.

Ύστερα χτύπησε το αλεύρι με τα φουντούκια για να γίνουν σκόνη. Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στο μίξερ και το ανακατεύουμε πολύ λίγο για να γίνει σαν θρύψαλα ή σαν τρίμμα. Θέλει ελάχιστο ανακάτεμα.

Τοποθέτησε το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσε για 20 λεπτά στους 160°C στον αέρα.

Άφησε το crumble να κρυώσει και έπειτα σπάσε το σε κομμάτια με τα οποία θα συνοδεύσεις την Απόλυτη Σοκολατόπιτα! Αν σου μείνουν κομμάτια crumble θα τα απολαύσεις με τον καφέ σου ή με λίγο παγωτό. Α, ναι, μιλώντας για παγωτό, ταιριάζει απίστευτα όπως σου εκμυστηρευτήκαμε παραπάνω το παγωτό με την Απόλυτη Σοκολατόπιτα. Δοκίμασέ το και πες μας τις εντυπώσεις σου!

Και καλή σου απόλαυση!

Advertisements

2 thoughts on “Η Απόλυτη Σοκολατόπιτα

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s