Φασολάκια Πράσινα

Φασολάκια Πράσινα

Έχω ολόκληρη ιστορία με τα φασολάκια πράσινα. Από μικρή τα φασολάκια πράσινα, όπως τα έλεγε η μαμά μου, ήταν αγαπημένο μου φαγητό! Φρέσκα φασολάκια στην κατσαρόλα. Φασολάκια γιαχνί. Ύστερα, στην Ουαλία που ήμουν (στο γαλήνιο Swansea), φασολάκια φτιάχναμε συχνά τις Παρασκευές με όσα λαχανικά είχαν ξεμείνει στο ψυγείο από την εβδομάδα, καθώς τα Σάββατα πηγαίναμε στην υπαίθρια αγορά για να προμηθευτούμε τα ψώνια τις εβδομάδας. Τώρα τα μαγειρεύουμε πού και πού με τον φίλο μου σε διαφορετικές εκδοχές ο καθένας (εκείνος βάζει μισό λίτρο λάδι και μισό ποτηράκι αλάτι…). Η μαμά μου -και ο φίλος μου- διαλέγουν πάντα φρέσκα, και το καλοκαίρι ναι είναι η εποχή τους! Εγώ, πάλι, πολύ συχνά, παίρνω φασολάκια κατεψυγμένα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ, γλιτώνεις και το καθάρισμα.

Για εσένα, πάλι, δεν ξέρω αν τα φασολάκια είναι το αγαπημένο σου φαγητό και τι ιστορία έχετε, πάντως να θυμάσαι αποτελούν γεύμα ελαφρύ, υγιεινό και εξαιρετικά απλό στο μαγείρεμα!

fasolakia prasina

Να τι θα χρειαστείς:
-φρέσκα φασολάκια
-πατάτες
-καρότα
-κρεμμύδι
-κολοκυθάκια (αν σ’ αρέσουν)
-πιπεριές πολύχρωμες
-σκόρδο
-ντομάτες
-χυμό ντομάτας
-ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι, γλυκειά πάπρικα και λίγη ζάχαρη

Αφού πλύνεις και καθαρίσεις τα φασολάκια και τα υπόλοιπα λαχανικά σου, βάζεις στην κατσαρόλα το λάδι και σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο (ψιλοκομμένα). Έπειτα ρίχνεις τις πατάτες και τις ντομάτες σε κύβους, τα υπόλοιπα λαχανικά και τα φασολάκια. Τα ανακατεύεις καλά. Βάζεις τον χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις και την ζάχαρη. Συμπληρώνεις με λίγο βραστό νερό ίσα ίσα να καλύψει τα φασολάκια και τα λοιπά λαχανικά σου. Χαμηλώνεις την φωτιά, κλείνεις το καπάκι και ψήνεις για περίπου 40 λεπτά, εξαρτάται από την κουζίνα σου. Αν στη διάρκεια δεις ότι χρειάζεται νερό προσθέτεις βραστό ξανά νερό ώστε να μην κολλήσουν και να σιγοβράσουν. Δοκιμάζεις πατάτα ή καρότο και αν δεις ότι είναι ψημένα, τότε σίγουρα και τα φασολάκια σου θα είναι έτοιμα. Αν θες γαρνίρεις με μαϊντανό, κόψε και ξερόψησε μαύρο βιολογικό ψωμί, έχε κοντά σου και λίγο τυρί φέτα και είμαστε έτοιμοι να σερβίρεις.

Τα φασολάκια πράσινα είναι ήδη στο πιάτο σου.

Και καλή σου απόλαυση!

(γράφτηκε τον Απρίλιο του 2014 με αλλαγές τον Ιούνιο του 2017)

Advertisements

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s