Στραπατσάδα, scrambled eggs ή μια περιπετειώδης ομελέτα

Κάποιες ημέρες ξυπνάς και ξέρεις τι θέλεις. Λοιπόν, σήμερα ξύπνησα και ήξερα ότι ήθελα να φάω ομελέτα με μανιτάρια. Για πρωινό. Πλένω μουτράκι, πιάνω ένα ακανόνιστο σινιόν και κάπου εκεί κίνησα για την κουζίνα. Ανοίγω το ψυγείο, παίρνω το βιολογικό ελευθέρας βοσκής αυγουλάκι μου μα μανιτάρια πουθενά. Οπότε αποφασίζω αλλαγή σχεδίων. Και καθώς έπαιζα πάνω από το τηγάνι βγήκε αυτό το πεντανόστιμο μεσογειακό πιάτο που θέλησα να μοιραστώ μαζί σας.

Να τι θα χρειαστείς για μια μερίδα:
-1 αυγό
-μερικά φύλλα βασιλικό
-τυρί της αρεσκείας σου
-1 ντομάτα
-1 κουταλιά ελαιόλαδο (ή αραβοσιτέλαιο για πιο ελαφρυά γεύση)
-αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ρίγανη

my_mediterranean_scrambled_eggs.jpg

Ζεσταίνεις το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Χτυπάς το αυγό με το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και το ρίχνεις σε μεσαία φωτιά. Με μια ξύλινη σπάτουλα μετακινείς το μείγμα στριφογυρνώντας το απαλά. Το βλέπεις να ψήνεται σιγά σιγά και ρίχνεις το τυρί σε κομματάκια ή τριμμένο και λίγη ντομάτα κομμένη σε κύβους μαζί με τον βασιλικό.
Όταν είναι έτοιμο -λίγα λεπτά χρειάζεται μόνο- το σερβίρεις με την υπόλοιπη φρέσκια ντομάτα, τον βασιλικό, ρίχνεις φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη ρίγανη για να μυρίσει νησί.

Και καλή σου όρεξη!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!