Τα δικά σου Brownies σοκολάτας..!

Λοιπόν, θα μπω σήμερα απευθείας στο θέμα!!
Πήγαμε με την επίλεκτη ομάδα σε σεμινάριο ζαχαροπλαστικής, για να δημιουργήσουμε, γιατί μέρος της χαράς περνάει και από το στομάχι, για να διασκεδάσουμε, γιατί θέλουμε να γίνουμε ακόμη πιο »απαραίτητες» στους αγαπημένους μας φίλους 😛 και για να χρησιμοποιήσουμε επιτέλους τα πολύχρωμα σκεύη μας (δε θέλαμε να είναι περιττά, ούτε αχρησιμοποίητα) στην Toni Martin!
Μία από τις δύο συνταγές που δημιουργήσαμε ήταν τα υπερσοκολατένια Brownies και ήρθε η ώρα να μοιραστούμε μαζί σου την μυστική συνταγή που αν την ακολουθήσεις κατά γράμμα θα γλείφεις τα δάχτυλά σου! Σου δίνω τα ακριβή στοιχεία που μας «αποκάλυψαν» στο μάθημα, όταν την εκτελέσουμε στο σπίτι, θα σου πούμε τις δικές μας παραλλαγές, πάντα κάτι κάνουμε…

Να τι θα χρειαστείς για ένα μικρό φορμάκι (δες φωτογραφία)!
-120 γραμμάρια Σοκολάτα
-50 γραμμάρια Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-1 Αυγό
-70 γραμμάρια Ζάχαρη
-30 γραμμάρια Αλεύρι

Πριν ξεκινήσεις, συγκέντρωσε όλα τα υλικά σου ζυγισμένα, βάλε το φούρνο σου να προθερμανθεί στους 160 βαθμούς Κελσίου και ανασκουμπώσου!
Τώρα ξεκινάμε! Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Δε μυρίζει υπέροχα?
Στο μεταξύ χτυπάμε τη ζάχαρη με το αυγό, ώστε να γίνει ένα μείγμα πάρα πολύ αφράτο.
Ομογενοποιούμε τα δυο μείγματα με το αλεύρι. Προσεκτικά με κινήσεις που θα δημιουργούν ένα 8, δηλαδή κυκλικά… Δε μπορώ να στο μεταφέρω καλύτερα… Ο σκοπός είναι να μην μπει πολύς αέρας στο μείγμα και »ξεφουσκώσει».
Είμαστε έτοιμοι, το ρίχνουμε στο φορμάκι μας και το τοποθετούμε στο φούρνο (μη σε ξενίσει που στην φωτογραφία λέει 150 βαθμοί Κελσίου, είναι για επαγγελματικό φούρνο, εμείς είπαμε στους 160) για 20-22 λεπτά.
Για να είμαστε σίγουροι για το αν είναι έτοιμο -επειδή θα πρέπει, φαντάζομαι, να το φτιάξουμε δυο τρεις φορές μέχρι να δούμε πώς λειτουργεί ο φούρνος μας- βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαιράκι και δείγμα του ότι είναι έτοιμο είναι το ότι θα βγει έξω χωρίς πολλή πολλή σοκολάτα!
Πρέπει να είναι σκληρό στις άκρες μα η καρδιά του να είναι ρευστή σοκολάτα!

 

Πανεύκολο?
Δε θα σου πω με τι να το συνοδεύσεις, θα το βρεις μόνος σου, υπάρχουν δεκάδες επιλογές, αν και εμείς το φάγαμε σκέτο!!

Και για μην ξεχνιόμαστε, μπορείς να φτιάξεις και ένα φορμάκι για όποιον πιστεύεις ότι το έχει ανάγκη! Χάρισε χαμόγελα! Καλή μας απόλαυση! 😉

2 σκέψεις σχετικά με το “Τα δικά σου Brownies σοκολάτας..!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!