Πράσινα scrumbled eggs, τα υγιεινά!

Ξύπνησα και είχα διάθεση για ζεστό και ελαφρύ πρωινό, αλμυρό με γεύσεις που ταιριάζουν στην ανοιξιάτικη Κυριακή. Αν θες και εσύ να πρασινίσεις το πρωινό σου σε πέντε λεπτά, συνέχισε να διαβάζεις.

Να τι θα χρειαστείς:
– 2 αυγά βιολογικής καλλιέργειας
– 1 κολοκυθάκι
– 1 κούπα σπανάκι
– 1 πράσσο
– 1 μπαλάκι μοτσαρέλας
– βουτυράκι ή εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
– αλατάκι, πιπεράκι, πάπρικα γλυκειά

eggs

Για αρχή, κόβεις τη μοτσαρέλα σε κύβους ή ροδέλες, όπως προτιμάς, και την αφήνεις πάνω σε απορροφητικό χαρτί να βγάλει τα υγρά της. Τρίβεις το κολοκυθάκι και το στραγγίζεις καλά από τα ζουμιά. Κόβεις το πράσο και το σπανάκι. Εν τω μεταξύ προτείνω να έχεις βγάλει και τα αυγά από το ψυγείο για να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.

Ζεσταίνεις το αντικολλητικό σου τηγανάκι σε μέτρια θερμοκρασία, να λιώσει το βούτυρο ή να ζεσταθεί το λάδι. Τσιγαρίζεις τα λαχανικά ελαφρώς με γρήγορες κινήσεις. Τα αφήνεις στο πλάι σε ένα σκεύος.

Χτυπάς τα αυγά με αλάτι, πιπέρι, γλυκειά πάπρικα και τα ρίχνεις στο τηγάνι που θα έχει πάλι μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Με ξύλινη σπάτουλα ή με ένα κουτάλι προσεκτικά σπρώχνεις συνεχώς την περιφέρεια του κύκλου προς το κέντρο ώστε να μην κολλήσουν τα αυγά σε ενιαίο μείγμα/πίτα.

Μερικά λεπτά μετά όταν το μείγμα είναι ακόμη αφράτο συμπληρώνεις τα ήδη έτοιμα λαχανικά και το τυρί και συνεχίζεις τις απαλές κινήσεις για λίγα λεπτά ακόμη. Θυμήσου! Το αυγό δεν πρέπει να ροδίσει ούτε να παραψηθεί, αλλά να είναι σχεδόν παχύρευστο, τότε είναι έτοιμο, αυτό είναι το μυστικό των Άγγλων που σπούδασα κοντά τους!

Αλατοπιπερώνεις ξανά και σερβίρεις, κατά προτίμηση πάνω σε φρυγανισμένο και βουτυρωμένο μυρωδάτο ψωμί! Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις λαχανικά ή αλλαντικά της αρεσκείας σου για να ετοιμάσεις το πρωινό των ονείρων σου σε λίγα μόλις λεπτάκια!

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!