Μπισκότα σοκολάτας καραμέλας – Το απόλυτο γλυκό

Αγαπάμε τα μπισκότα, είτε είναι τραγανά, είτε είναι αφράτα, και κάνουμε διάφορα πειράματα, να δες και εδώ εσύ που αγαπάς την σοκολάτα. Τα πιο εύκολα μα συνάμα γρήγορα και διασκεδαστικά μπισκότα που θα φτιάξει ο φούρνος σου. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι, η γειτονιά ολόκληρη, εννοώ, και θα νιώσεις master pastry chef. Μετά από την πολλά υποσχόμενη περιγραφή, διάβασε τι θα χρειαστείς.

-1 κουτί μείγμα για κέικ (έβαλα Betty Crocker)
-2 αυγά
-4 σοκολάτες (2 mars, 2 snickers)
-3 κουταλιές vegetable oil

Τώρα ήρθε η ώρα του παιχνιδιού! Άναψε τον φούρνο σου στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόβεις τις σοκολάτες σε κομματάκια και φτιάχνεις το μείγμα κέικ, χτυπάς τα αυγά και προσθέτεις το λάδι σου. Μετά, τυλίγεις τα κομμάτια της σοκολάτας με το μείγμα, φτιάχνοντας μπαλάκια. Τα βάζεις σε λαδόκολλα στο φούρνο για 10-15 λεπτά (βλέπεις πόσο λέει το κουτί για το κέικ και το αφήνεις λίγο λιγότερο). Αν θες να μη σου γίνουν σαν τα δικά μου, που κόλλησαν λίγο, επειδή απλώνουν πολύ μπορείς να μοιράσεις το μείγμα σε δυο ταψάκια. Αλλά, μεταξύ μας, και να σου κολλήσουν, ξεκολλούν εύκολα!

Ένα μόνο σου υπόσχομαι. Ότι το σπίτι θα πλημμυρίσει από άρωμα σοκολάτας. Τρώγονται ζεστά, με την καραμέλα να λιώνει στο στόμα και τα φυστίκια να απογειώνουν τη γεύση. Τρώγονται και αφού κρυώσουν. Το αγαπημένο μου; Με ένα ποτήρι παγωμένο γάλα. Ή παγωτό. Ή φράουλες. Ή γιαούρτι. Ή σκέτα. Αρκεί να τα φας!

Τι να σου πω άλλο; Θα τα λατρέψεις. Και μετά θα τα μισήσεις. Γιατί θα θες να τα τρως συνέχεια… Και οι φίλοι σου θα τα λατρέψουν. Είναι το ιδανικό δώρο. Τυλιγμένα με απλή λαδόκολλα για πιο vintage διάθεση, χρωματιστές κορδέλες (καρό) και έχοντας δίπλα καλαμάκια με χοντρές ρίγες στο ποτήρι με το γάλα σου. Ή μέσα σε μεταλλικά ή ξύλινα κουτιά. Ή σε μια απλή χαρτοπετσέτα. Άλλωστε η γεύση θα σε αποζημιώσει.

Καλή σου απόλαυση και περιμένω εντυπώσεις! Σου λέω, δοκίμασέ τα!

6 σκέψεις σχετικά με το “Μπισκότα σοκολάτας καραμέλας – Το απόλυτο γλυκό

    1. Αυτή δεν είναι μόνο ωραία μα και πανεύκολη! Αν πάλι έχεις άνεση χρόνου και μεράκι, τότε προτείνω να φτιάξεις μόνη σου το μείγμα για κέικ! Και να τυλίξεις με αυτό τα σοκολατάκια!

  1. Πωπω τι μας κάνεις τώρα με αυτά τα μπισκοτάκια! Με βάζεις στον πειρασμό να τα φτιάξω και δεν κάνει! Αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσω….Μιαμ Μιαμ….

    1. Ναι να τα δοκιμάσεις και να μας πεις! Η καλύτερη πρόταση είναι να τα φτιάξεις για να τα προσφέρεις σε κάποια επίσκεψη και να τα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου, οπότε δε θα μπεις καν στον πειρασμό να φας παραπάνω από ένα, άντε δύο! 🙂

Let me hear your voice! Η γνώμη σου Εδώ έχει αξία!